Vehicule electrice: UE și China aproape de un acord privind taxele vamale
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este vorba despre persoanele cu dizabilități care vor beneficia, începând din ianuarie 2022, de o a treisprezecea indemnizație, indoferent dacă sunt adulți sau copii.
Proiect de OUG carea a fost recent publicat pe site-ul Consiliului Economic și Social (CES) prevede printre altele această indemnizație dar și mai multe măsuri sociale, dar și o serie de măsuri de impact pentru piața muncii.
Mai precis, conform proiectului de OUG din ianuarie 2022, persoanele cu dizabilități care se află în plată în decembrie 2021 vor primi o indemnizație compensatorie. Astfel, aceasta este măsura socială cea mai apropiată ca termen de realizare din programul de guvernare pentru 2021 - 2024.
Cu alte cuvinte este vorba despre acordarea unei a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități, lucru care a fost confirmat și de Marius Budăi, ministrul Muncii.
Marius Budăi, ministrul Muncii, despre MAJORAREA PENSIILOR: Nu este un câștig, este un scut
Indemnizația compensatorie amintită va fi acordată, potrivit proiectului de OUG, atât persoanelor adulte, cât și copiilor cu dizabilități, în cuantum diferit, astfel:
adulții cu dizabilități vor primi 350 de lei pentru handicap grav, 265 de lei pentru handicap accentuat și 60 de lei pentru handicap mediu;
părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap în baza unei măsuri de protecție socială va primi 300 de lei pentru handicap grav, 175 de lei pentru handicap accentuat și 60 de lei pentru handicap mediu.
Plata acestei indemnizații compensatorii se va face din bugetul Ministerului Muncii, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și prin agențiile județene și cea a municipiului București pentru plăți și inspecție socială.
Fiind vorba despre un drept special de care beneficiază persoanele cu dizabilități, această a treisprezecea indemnizație compensatorie nu poate fi recuperată de stat sau executată silit și nici nu se ia în calcul la stabilirea drepturilor privind venitul minim garantat, a celor privind alocația pentru susținerea familiei și nici a celor privind măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...