A fost lansată Oferta Publică pentru banca Rothschild
Autor: Simona Haiduc | 08 iun 2023, 21:43
Obiectivul operațiunii este foarte clar
Obiectivul operațiunii este foarte clar
O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de afaceri. 

Holdingul familiei Rothschild, Concordia, a depus joi o ofertă publică de preluare a acțiunilor băncii Rothschild and Co, scopul urmărit fiind acela de a retrage titlurile de pe bursă, potrivit unui document publicat de Autorité des marchés financiers (AMF). 

În urmă cu două săptămâni, în cadrul Adunării generale, conducerea Concordia anunțase că speră să poată depune oferta în iunie, deschiderea efectivă a acesteia putând interveni astfel „în cursul verii”.

Cu aproape 40% din acțiuni, holdingul intenționează să achiziționeze titlurile pe care nu le deține și care nu sunt deținute nici de ceilalți membri ai pactului de acționari încheiat în februarie, adică în jur de 45% din acțiuni. 

Mai multe nume mari a mediului de afaceri francez, prezente în acest pact de acționari, printre care și familiile Peugeot și Wertheimer (Chanel), trebuie să intre astfel în capitalul băncii de investiții în cadrul acestei operațiuni.

Mutare strategică pe piaţa bancară europeană

UBS a anunțat luni că intenționează să finalizeze achiziția Credit Suisse pe data de 12 iunie, transformându-se astfel într-o bancă elvețiană uriașă cu active evaluate la 1,6 mii de miliarde de dolari. Această tranzacție a fost posibilă datorită intervenției guvernului în acest an pentru a salva Credit Suisse, transmite Rador.

UBS se aşteaptă să finalizeze achiziţia Credit Suisse chiar la 12 iunie 2023. La acel moment, Credit Suisse Group AG va fi fuzionat cu UBS Group AG, a transmis UBS printr-un comunicat.

Finalizarea preluării urmează a fi anunţată printr-o declaraţie de înregistrare, ce reflectă acţiunile care urmează să fie emise - fiind declarată în vigoare de către Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA - şi acceptarea sau renunţarea de către UBS la alte condiţii de finalizare, se menţionează în comunicat.... Citește mai departe AICI

Deutsche Bank nu a stat degeaba în timpul crizei bancare

În timp ce sectorul bancar traversa, în luna martie, o situație de criză izbucnită pe neașteptate, dar stinsă cu destulă rapiditate, Deutsche Bank a ales să-și consolideze temporar rezervele de lichiditate prin operațiuni majore de „swap” care au atras atenția Băncii Centrale Europene (BCE), au declarat pentru Reuters mai multe surse familiare cu problema.

Aceste tranzacții pe termen scurt, care duc la variații mari ale ratelor de lichiditate, au darul de a pune pe jar autoritățile de reglementare și pe analiștii din domeniu în legătură cu fiabilitatea cerințelor de reglementare introduse după criza financiară din 2008. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Podul Prieteniei intră în reparaţii. Restricţii de trafic

Podul peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse, intră în...

Netflix închide definitiv unul dintre serviciile sale

Netflix a închis în mod oficial vineri serviciul său de...

Ratele cresc din nou. IRCC s-a majorat la 5,96% pe an

Românii care au credite prin IRCC vor plăti mai mulți...

Crossuri externe