A fost lansată Oferta Publică pentru banca Rothschild
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Obiectivul operațiunii este foarte clar
Obiectivul operațiunii este foarte clar
O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de afaceri. 

Holdingul familiei Rothschild, Concordia, a depus joi o ofertă publică de preluare a acțiunilor băncii Rothschild and Co, scopul urmărit fiind acela de a retrage titlurile de pe bursă, potrivit unui document publicat de Autorité des marchés financiers (AMF). 

În urmă cu două săptămâni, în cadrul Adunării generale, conducerea Concordia anunțase că speră să poată depune oferta în iunie, deschiderea efectivă a acesteia putând interveni astfel „în cursul verii”.

Cu aproape 40% din acțiuni, holdingul intenționează să achiziționeze titlurile pe care nu le deține și care nu sunt deținute nici de ceilalți membri ai pactului de acționari încheiat în februarie, adică în jur de 45% din acțiuni. 

Mai multe nume mari a mediului de afaceri francez, prezente în acest pact de acționari, printre care și familiile Peugeot și Wertheimer (Chanel), trebuie să intre astfel în capitalul băncii de investiții în cadrul acestei operațiuni.

Mutare strategică pe piaţa bancară europeană

UBS a anunțat luni că intenționează să finalizeze achiziția Credit Suisse pe data de 12 iunie, transformându-se astfel într-o bancă elvețiană uriașă cu active evaluate la 1,6 mii de miliarde de dolari. Această tranzacție a fost posibilă datorită intervenției guvernului în acest an pentru a salva Credit Suisse, transmite Rador.

UBS se aşteaptă să finalizeze achiziţia Credit Suisse chiar la 12 iunie 2023. La acel moment, Credit Suisse Group AG va fi fuzionat cu UBS Group AG, a transmis UBS printr-un comunicat.

Finalizarea preluării urmează a fi anunţată printr-o declaraţie de înregistrare, ce reflectă acţiunile care urmează să fie emise - fiind declarată în vigoare de către Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA - şi acceptarea sau renunţarea de către UBS la alte condiţii de finalizare, se menţionează în comunicat.... Citește mai departe AICI

Deutsche Bank nu a stat degeaba în timpul crizei bancare

În timp ce sectorul bancar traversa, în luna martie, o situație de criză izbucnită pe neașteptate, dar stinsă cu destulă rapiditate, Deutsche Bank a ales să-și consolideze temporar rezervele de lichiditate prin operațiuni majore de „swap” care au atras atenția Băncii Centrale Europene (BCE), au declarat pentru Reuters mai multe surse familiare cu problema.

Aceste tranzacții pe termen scurt, care duc la variații mari ale ratelor de lichiditate, au darul de a pune pe jar autoritățile de reglementare și pe analiștii din domeniu în legătură cu fiabilitatea cerințelor de reglementare introduse după criza financiară din 2008. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel