Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
“Este un pas foarte mare pe care îl facem pentru ca acest proiect, despre care se vorbește de mulți ani, să devină realitate. Este pentru prima oară când, dincolo de vorbe și promisiuni, se fac pași reali pentru a se construi un aeroport care să deservească zona Galați-Brăila. După nenumărate studii și analize, specialiștii au decis că cel mai bun loc pentru a fi construit acest aeroport este zona Braniștea – Schela(județul Galați), având în vedere și conectivitatea cu infrastructura rutieră și feroviară din apropiere.
Trebuie să arătăm că se poate și în regiunea noastră, nu doar în centrul și vestul țării. Acum, vorbim de lucruri concrete, de studii, analize și o strategie clară, pe care le implementăm, pas cu pas, alături de colegii de la Consiliul Județean Brăila. Aeroportul Galați-Brăila, care va fi unul de marfă și de pasageri, cu o pistă de peste 4000 de metri, este deja inclus în Master Planul Național de Transport și are sume prevăzute inclusiv în bugetul României pentru realizarea studiilor. De asemenea, au fost alocați bani și din bugetele proprii ale celor două consilii județene”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Licitația a fost câștigată de Asocierea SC Aduro Impex SRL & SC Tecno Engineering 2C SRL & SC WE Project Engineering SRL, care, împreună cu subcontractorii, înseamnă 17 firme implicate în realizarea acestor studii.
“Sunt firme cu experiență mare în domeniu, care au proiectat și alte aeroporturi din țară, precum și din străinătate, fiind implicate în proiectarea Aeroportului Otopeni, precum și în proiectele de la Mihail Kogălniceanu și Timișoara.
O veste foarte bună este că inclusiv mediul academic gălățean, prin specialiștii de la Universitatea <Dunărea de Jos> , este implicat în acest important proiect de dezvoltare a zonei Galați-Brăila și mă bucur că astăzi, alături de noi și de acest proiect, a fost și rectorul Puiu Lucian Georgescu.
Vor fi realizate zeci de studii și descrieri tehnice preliminare privind terminalul cargo și de pasageri, căile de rulare, lungimea pistei de decolare și aterizare, securitatea aviatică, turnul de control și sistemele de semnalizare.
Ne dorim ca pe acest aeroport să poată ateriza orice tip de avion”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Valoarea contractului este de 30.719.699 de lei (fără TVA).
Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judeţean Galaţi a încheiat un parteneriat cu Consiliul Judeţean Brăila în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est şi Sud.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...