Aceste firme vor putea accesa 125.000 de EURO din fonduri europene
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Curs valutar BNR. Leul s-a depreciat în raport cu principalele valute
Curs valutar BNR. Leul s-a depreciat în raport cu principalele valute
Firmele de transport vor putea accesa până la 125.000 de euro fonduri europene, sub formă de granturi pentru companiile afectate de COVID.

Ţinând seama de evoluţia situaţiei SARS COV-2 din ţara noastră şi a unor măsuri luate de unele state ale Uniunii Europene, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor recomandă tuturor operatorilor români implicaţi în derularea activităţilor de transport internaţional să se informeze, în prealabil, asupra măsurilor specifice aplicabile în statele în care aceştia urmează să îşi desfăşoare activitatea sau urmează să deruleze operaţiuni de tranzit cu privire la intrarea lucrătorilor în transporturi auto sau a persoanelor transportate în statele respective, dar şi a eventualelor restricţii aplicabile mijloacelor de transport, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor remis Agerpres.

BRD, finanțare pentru tehnologii de chirurgie super-performante

Respectarea măsurilor de siguranţă împotriva SARS COV-2 de către lucrătorii în transporturi privind igienizarea mijloacelor de transport sau cele de distanţare în cazul pasagerilor transportaţi este obligatorie.

Deşi transportul de marfă este exceptat de la măsurile impuse de statele respective, consultarea în timp real a tuturor regulilor de acces în fiecare dintre aceste state este necesară. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor va continua să sprijine şi să informeze permanent, împreună cu Comisia Europeană şi uniunile profesionale din industrie, operatorii români implicaţi în derularea transportului internaţional, potrivit comunicatului.

De asemenea, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor va sprijini aprobarea, în cel mai scurt timp, de către ministerele responsabile a schemei de granturi destinată companiilor afectate de COVID-19. Bugetul alocat este de 350 milioane de euro, iar eligibilitatea pentru firmele de transport are o valoare de până la 125.000 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...


pixel