Acțiunile europene au atins recordul ultimei luni, conduse de companiile financiare

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Acțiunile europene au crescut
Acțiunile europene au crescut
Acțiunile europene au atins marți un maxim al ultimei luni, în condițiile în care o serie de rezultate pozitive ale companiilor.

Creșterile au fost potențate în special de companiile din sectorul bancar, UBS din Elveția și UniCredit din Italia, au contribuit la sentimentul optimist legat de reducerea ratelor dobânzilor.

Indicele pan-european STOXX 600 a crescut cu 0,4%, până la ora 11.05, condus de încrederea crescută privind reducerile de rate ale Rezervei Federale și ale Băncii Centrale Europene în acest an.

"BCE și BoE vor începe să reducă ratele dobânzilor mai devreme, fără a lua în calcul Fed. BCE a indicat deja că prima reducere a ratelor va fi probabil în iunie", a scris Mohit Kumar, economistul șef al Jefferies în Europa, conform Reuters.

Printre acțiunile cu cea mai importantă evoluție de astăzi, UBS a urcat cu 8% după ce primul profit trimestrial al creditorului, după preluarea Credit Suisse, a fost de trei ori mai mare decât așteptările analiștilor.

Indicele serviciilor financiare (SXFP) a urcat cu 2,2% până la un maxim al ultimelor trei săptămâni, conducând câștigurile sectoriale.

UniCredit, a doua cea mai mare bancă din Italia, a câștigat 3,1%, atingând un maxim al ultimilor 13 ani, conducând indicele băncilor (SX7E) cu 1% mai sus, deoarece și-a majorat previziunile de recompensare a investitorilor, după ce a înregistrat un profit mult peste așteptări și a majorat nivelurile de capital.

De asemenea, acțiunile europene din retail (SXRP) au crescut cu 1,3%, deoarece compania germană Zalando a câștigat 6,9% după ce a înregistrat un profit operațional peste așteptări în primul trimestru.

Producătorul german de cipuri Infineon a urcat cu 7,1% după vânzări peste așteptări în al doilea trimestru, analiștii așteptându-se la o creștere pe termen lung, în ciuda unei reduceri a previziunilor pentru întregul an.

De asemenea, acțiunile producătorilor de băuturi spirtoase Remy Cointreau și Pernod Ricard au urcat cu 6,1% și, respectiv, 2,6%, după "atitudinea deschisă" a președintelui chinez Xi Jinping față de o dispută comercială legată de coniacul francez.

Pe de altă parte, compania germană de software TeamViewer a scăzut cu 8,6% după ce a ratat rezultatele din primul trimestru.

Producătorul danez de echipamente medicale Coloplast a scăzut cu 5,1% după ce a ratat rezultatele din al doilea trimestru.

Compania germană de tehnologie medicală Siemens Healthineers a pierdut 4,6% după ce a ratat creșterea veniturilor din al doilea trimestru, veniturile sale din China scăzând cu 14%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com
Bursă / FOTO: Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Factura. Freepik.com

pixel