ANAF introduce formularul 397. Cine depune și de când
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Investitorii evaluează în continuare semnalele privind traiectoria dobânzilor Rezervei Federale, scrie Reuters.
Indicele european Stoxx 600 a crescut miercuri cu 0,32%, susținut de rapoarte de profituri optimiste ale companiilor de pe continent, după ce în ziua precedentă a crescut cu 1,1%. Indicele german DAX a urcat cu 0,45%, iar indicele britanic FTSE 100 .FTSE a crescut cu 0,35%.
Acțiunile la nivel global au scăzut puternic în aprilie, deoarece datele economice solide din SUA au determinat investitorii să își restrângă pariurile privind reducerile de rate ale Fed și, prin extensie, ale altor bănci centrale importante în acest an. Totuși, acestea s-au redresat din nou în luna mai.
Cel mai larg indice MSCI al acțiunilor din Asia-Pacific în afara Japoniei . a scăzut cu 0,45% în cursul nopții.
Pe piețele valutare, yenul a scăzut cu 0,5% până la 155,42 pentru un dolar, cu toate că guvernatorul Băncii Japoniei, Kazuo Ueda, a declarat că banca centrală ar putea lua măsuri de politică monetară dacă scăderea valutei va afecta semnificativ prețurile.
Potrivit traderilor și analiștilor, Japonia a intervenit în ultimele zile pentru a impulsiona moneda de la cel mai scăzut nivel din ultimii 34 de ani, menținând piața în alertă pentru noi oscilații.
Indicele dolarului, care urmărește evoluția monedei față de șase omologi, a crescut cu 0,16%, la 105,59, deși a rămas cu aproximativ 1% sub maximul de 5 luni și jumătate atins în aprilie.
Petrolul și-a extins scăderile de marți, după ce surse de pe piață au declarat că datele care vor fi prezentate mai târziu de American Petroleum Institute vor arăta un salt al stocurilor de țiței și combustibil din SUA pentru săptămâna trecută, un semn de scădere a cererii.
Între timp, SUA consideră că negocierile privind o încetare a focului în Gaza ar trebui să poată reduce diferențele dintre Israel și Hamas, diminuând riscurile de întrerupere a aprovizionării. Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,4%, la 82,02 dolari pe baril.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...
Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...
Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...
Miercuri seară, Donald Trump a...
Reacția producătorilor auto nu...
Acțiunile companiilor din sectorul Pharma au cunoscut un...
Prețurile petrolului au scăzut...
România riscă să piardă...
Agenția Națională pentru Plăți...
Leul s-a apreciat, joi, 3...
Executivul a aprobat joi...
Dolarul s-a prăbușit, joi, la o...