Acord comercial istoric între Washington și Bruxelles
Președintele american Donald Trump a anunțat duminică...
Indicele pan-european STOXX 600 a început ședința cu o creștere de 0,6% înainte de ora prânzului.
Sectorul tehnologic (SX8P) a condus majoritatea creșterilor din indicele principal, investitorii fiind consolați de rezultatele trimestriale îmbucurătoare ale giganților americani din domeniul tehnologiei Microsoft și Alphabet.
Producătorul german Thyssenkrupp a urcat cu 10,5%, ajungând pe primul loc în topul indicelui principal, după ce compania a anunțat că va vinde o participație de 20% din producătorul său de oțel.
În ceea ce privește câștigurile, acțiunile celui mai mare administrator de fonduri din Europa Amundi au crescut cu 7% după ce compania a înregistrat mari intrări de capital în primul trimestru.
Contrar optimismului, Airbus a înregistrat un profit operațional și un flux de numerar mai slabe decât se aștepta în primul trimestru, ceea ce a dus la o scădere de 2,3% a acțiunilor producătorului de avioane, care au coborât până în partea de jos a indicelui de referință francez FCHI.
O mare parte din volatilitatea din timpul săptămânii a fost determinată de un sezon mixt de câștiguri ale companiilor, pe fondul diminuării tensiunilor din Orientul Mijlociu.
"Se simte că în acest moment există un val de oportunism și, de asemenea, o mulțime de repoziționări de portofolii", a declarat Danni Hewson, șeful departamentului de analiză financiară de la AJ Bell.
Între timp, un studiu realizat de Institutul Economic German (IW) a arătat că slaba performanță economică a Germaniei își pune amprenta asupra pieței muncii.
Bancherii Băncii Centrale Europene au monitorizat îndeaproape piața forței de muncă pentru a determina momentul reducerilor de dobândă, majoritatea investitorilor fiind încrezători că va avea loc în luna iunie.
În partea de jos a STOXX, cel mai mare producător de lumini din lume, Signify, a scăzut cu 8,1%, deoarece profitul său de bază ajustat pentru primul trimestru a fost mai mic decât așteptările pieței, diminuat de cererea scăzută din China și de performanța slabă a segmentului profesional european.
Retailerul portughez de produse alimentare Jeronimo Martins a urcat cu 5,3% după ce a raportat un profit de bază mai mare decât așteptările, datorită afacerilor din Polonia și Columbia.
Mai târziu, în cursul zilei de vineri, sunt așteptate datele privind cheltuielile de consum personal din luna martie din SUA, care ar putea oferi indicii cu privire la traiectoria politicii monetare din cea mai mare economie a lumii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Președintele american Donald Trump a anunțat duminică...
- Antreprenorii români îmbătrânesc: peste două treimi...
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Recolta de grâu a României ar...
Numărul beneficiarilor de pensii speciale a ajuns, în...
Confederaţia patronală...
Capitalizarea Bursei de la...
Zeci de localități din opt...
Pentru prima dată din anii ’90,...
Modificările de TVA care intră...
Curtea Constituțională a...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...