Adevărul despre Bill Gates! Mulți NU cunosc aceste aspecte

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Bill Gates, anunţul aşteptat de toată lumea: Se va încheia
Bill Gates, anunţul aşteptat de toată lumea: Se va încheia
Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, are o avere netă de aproximativ 130 de miliarde de dolari, cea mai mare parte a căreia se află pe piața bursieră. Câți bani mai câștigă?

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a fost clasat de Forbes ca fiind cel mai bogat om din lume de optsprezece ori în ultimii douăzeci și trei de ani. Se estimează că Gates are o avere netă de aproximativ 130 de miliarde de dolari, dar nu se știe prea multe despre modul în care averea sa a fost influențată de divorțul de Melinda Gates, care s-a finalizat în august 2021.

În plus, nu se știe exact cât de mare era salariul lui Gates la Microsoft. În afară de un document al companiei publicat în 2006, care arată că, cu un salariu de bază de 616.667 de dolari și bonusuri în valoare totală de 350.000 de dolari, a câștigat aproximativ 966.667 de dolari, foarte puține lucruri au fost publicate.

Creștere accentuată a prețurilor în construcții și în comerț, preconizată de manageri, anunță INS

Originar din Seattle, Gates s-a născut într-o familie din clasa mijlocie superioară și, în tinerețe, a avut posibilitatea de a-și explora interesul pentru programarea calculatoarelor. Gates a fost un elev foarte bun, obținând un punctaj foarte mare la SAT și, combinat cu experiența sa de paj în calitate de pager pe holurile Congresului în 1972, a fost acceptat la Harvard.

După ce a ajuns la Ivy League, a urmat o licență în drept, dar a renunțat la ea pentru a se concentra pe o idee antreprenorială emergentă pe care o avea. Când și-a explicat alegerea de a părăsi Harvard în 1994, Gates a spus: "dacă lucrurile nu ar fi mers, aș fi putut oricând să mă întorc la școală. Eram oficial în concediu". Cu toate acestea, este clar că lucrurile au funcționat, de fapt, pentru tânărul Gates.

Când au avut succes produsele devenite azi celebre în toată lumea

Bill Gates și Paul Allen au înființat Microsoft în 1975, dar abia în 1983 compania s-a înființat sub numele de Microsoft Corporation Inc. și a început să lanseze produsele pentru care consumatorii recunosc astăzi marca. Prima versiune a Microsoft Word a fost lansată în 1983, dar programul nu a devenit lider de piață decât la sfârșitul anilor '80, începutul anilor '90, deoarece interfața sa era considerată complicată pentru utilizatori.

Aproximativ 6 miliarde de dolari în taxe federale

Bill Gates a plătit aproximativ șase miliarde de dolari în taxe federale, mai mult decât orice altă persoană din istoria SUA. Cu toate acestea, această sumă reprezintă doar o mică parte din averea miliardarului. La fel ca Jeff Bezos, Gates a reușit să profite de codul fiscal american, care nu impozitează averea deținută în acțiuni și alte instrumente financiare în același mod în care impozitează veniturile.

Intrarea în sectorul filantropic

În anul 2000, cuplul Gates a înființat Fundația Bill și Melinda Gates, care a dat startul intrării lor în sectorul filantropic. Organizația, înregistrată ca 501(3), are o dotare de peste 40 de miliarde de dolari și se concentrează pe creșterea accesului la asistență medicală, combaterea foametei și reducerea sărăciei în întreaga lume. În 2008, Bill Gates a început să se concentreze mai mult pe fundație, iar în 2014 a renunțat la funcțiile de conducere pe care le deținea la Microsoft.

Filantropia poate să rezolve cele mai presante probleme ale lumii?

Criticii Fundației Bill și Melinda Gates și ai altor fundații conduse de superbogații lumii se tem de precedentul creat de Gates și The Giving Pledge. Fiind organizații private, evaluarea eficienței inițiativelor lansate de acestea nu poate fi făcută din cauza lipsei de transparență. În plus, sumele de bani pe care o astfel de organizație le gestionează nu pot fi monitorizate de nimeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel