Roșu pe linie la Bursa de Valori București: BET pierde 1,55%
Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...
Potrivit Bloomberg, consilierii și experții prezidențiali caută justificări pentru modificarea legislației, astfel încă după 2021 Kremlinul să păstreze controlul asupra viitoarei Dume de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus. În acest sens, se intenționează extinderea prerogativelor constituționale ale premierului în detrimentul celor prezidențiale. Cu alte cuvinte, șeful Executivului să fie mai puternic decât șeful statului. Dar, dacă până acum câțiva ani, un asemenea aranjament s-ar fi realizat pocnind din degete, acum lucrurile sunt ceva mai complicate.
Problema este că o asemenea modificare legislativă trebuie aprobată de deputații Dumei de Stat, unde partidul puterii, Rusia unită, să dețină majoritate absolută după alegerile din 2021. Ceea ce s-ar putea dovedi însă imposibil, având în vederea scăderea masivă în sondaje a acestei formațiuni politice. De aceea Kremlinul vrea să modifice inclusiv legislația electorală, pentru a permite unui număr cât mai mare de membri ai Rusiei unite să candideze ca independenți, pe circumscripții.
Citește și Vladimir Putin a fost întrebat despre succesor. Ce a răspuns
Astfel, Kremlinul și-ar asigura susținerea necesară în Duma de Stat cu trei ani înainte de expirarea actualului mandat prezidențial deținut de Putin. Odată pionii arajanți în poziție de victorie pe tabla de joc, restul devine o simplă formalitate. Întrebat de nenumărate dacă se va retrage sau nu din politică după ce-și va încheia treburile la Kremlin, Vladimir Putin a spus mereu același lucru, că e prematur să dea un răspuns, că multe depind de evoluția situației interne și internaționale, că poporul este cel care are ultimul cuvânt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...
O eventuală suspendare a...
„Traversăm o perioadă în care...
Platforma de criptomonede,...
Banca Centrală Europeană (BCE)...
După ani în care autoritățile...
Președintele Rezervei Federale...
Economia zonei euro şi cea a UE...
Schimbare de generație la...
Regele reducerilor mizează pe „vânătoarea de comori” a...
Care este prețul corect al petrolului pentru Donald Trump.
Un pas strategic în dezvoltarea internă de tehnologii.
Franța cere acțiuni urgente...
Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...
Dobânzile interbancare ROBID și...
Formularul tipizat folosit de...
Prețul cuprului scade din nou,...
Oficial, gigantul spaniol...
Petrolul scade brusc cu aproape...
Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...
Piața paladiului se...
INS a publicat datele privind...
Germania riscă să rateze...
Declarația unică (Formular 212)...