Diamantele nu mai strălucesc: tarifele lui Trump pun la pământ comerțul global
Tarifele impuse de Donald Trump...
Astfel, începând din data de 6 decembrie 2022, ora 12:00, şi până pe 15 martie 2023, ora 12:00, Programul "Fabrici de reciclare" se va desfăşura în limita bugetului maxim eligibil prealocat pentru prima rundă de atragere de fonduri.
Potrivit unui comunicat de presă al AFM, transmis Agerpres, cererile de finanţare se vor depune exclusiv prin aplicaţia informatică destinată programului care va fi disponibilă pe site-ul instituţiei.
Prin intermediul Programului vor fi sprijinite activităţile/acţiunile specifice pentru construirea instalaţiilor noi de reciclare a deşeurilor colectate separat pentru reducerea impactului acestora asupra mediului şi sănătăţii populaţiei, reducerea consumului de resurse în scopul promovării dezvoltării economice sustenabile în toate regiunile şi atingerii ţintelor de reciclare în acord cu Strategia Naţională privind Economia Circulară şi Planul National de Gestionare a Deşeurilor/Planurilor judeţene de Gestionare a Deşeurilor şi a Planului de Gestionare a Deşeurilor pentru Municipiul Bucureşti.
Solicitanţii care pot depune cereri de finanţare sunt operatorii economici autorizaţi să desfăşoare cel puţin una dintre activităţile corespunzătoare următoarelor coduri CAEN: tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase; tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase; recuperarea materialelor reciclabile sortate; demontarea (dezasamblarea) maşinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor; colectarea deşeurilor nepericuloase; colectarea deşeurilor periculoase.
Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările destinate construirii instalaţiilor noi de reciclare a deşeurilor colectate separat este de 286 de milioane de euro.
Valoarea maximă eligibilă a ajutorului de stat acordat în cadrul unui proiect este de 8,4 milioane de euro/proiect.
Plafonarea la un consum de peste 255 KWh. Ioana Krekan (ENEL): ”Sunt două variante”
”Conform Ordonanței de urgență 119 trebuie să ne raportăm la consumul mediu lunar din 2021 ca să vedem în ce categorie ne încadrăm. În cazul unei factori de peste 255 de KWh. Sunt două variante”, a spus Ioana Krekan, detaliind care sunt cele două posibilități.
”Prima variantă: în cazul în care consumul mediu lunar din 2021 al clientului este situat între 100 și 300 de KWh, dar în luna facturată este, de exemplu, de 280 KWh, primii 255 de KWh vor fi achitați la 0,80 lei pe KWh, iar ce depășește 255 până la cantitatea totală facturată se achită fie la prețul din contract, fie la o sumă conform reglementărilor.
A doua variantă este chiar exemplul pe care îl urmărim acum. Este vorba despre un client care, în 2021 are media de consum lunară de peste 300 KWh. Ceea ce înseamnă că nu se încadrează la plafonare. În cazul acestui client, prețul pe care îl va achita este fie prețul din contract, fie sumă dintre costul de furnizare, costul de achiziție și tarife reglementate, în funcție de ceea ce îl avantajează.
Revenind la factură, vedem cu roz consumul mediu lunar din 2021 de 337 KWh, iar mai jos, observăm că are o cantitate facturată de 300 KWh pentru luna septembrie și nu regăsim linie de plafonare în aeastă factură. Ceeea ce înseamnă că nu se încadrează la plafonare, pentru că are media de consum din 2021 mai mare de 255 KWh pe lună și prețul pe care l-a achitat este prețul din contract pentru că l-a avantajat mult mai mult.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Tarifele impuse de Donald Trump...
Vacanțele rimează uneori cu...
Cătălin Leonte, directorul...
În contextul în care dolarul este în scădere accentuată...
Grupaj de știri.
Ministerul Energiei a lansat în...
Uniunea Europeană încearcă să...
Ministrul Energiei, Sebastian...
A doua putere economică mondială își propune să domine...
În deșertul arid al Arizonei,...
Ele tronează, impunătoare, în...
Linia ar urma să lege capitala, de pe malul estic al...
Fondul Monetar Internațional...
Capitala Italiei a fost...
Cătălin Leonte, Director...
Ultimele date publicate de...
Este singura țară din G7 care a înregistrat o recesiune...
Statul a aprobat vânarea a peste 34.000 de căprioare...
Grupaj de știri.
Recent, a intrat în vigoare o...
Ministrul Finanțelor, Tanczos...
Au fost înregistrate și creșteri importante.
Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...
Președintele Statele Unite...
Leul s-a menținut stabil față...
Un prim test are loc la Osaka.
Prețurile la cupru au scăzut...
Un studiu elaborat de...
Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...