Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Compania a subliniat însă că, fără aceste elemente excepţionale, profitul său operaţional a crescut cu 19% anul trecut până la 6,9 miliarde de euro iar vânzările au crescut cu 11% până la 70,48 miliarde de euro.
Fabrica Airbus din China, închisă! Când se deschide
În contextul în care rivalul american Boeing trece printr-o criză de amploare provocată de imobilizarea la sol a principalului său model de avion, 737 MAX, după două accidente care au provocat 346 de morţi, Airbus a livrat 863 de avioane comerciale în 2019, faţă de 800 de avioane în 2018, şi pentru 2020 intenţionează să livreze "aproximativ 880 de avioane".
"Am înregistrat un exerciţiu bun în 2019, cu performanţe financiare solide legate de livrările noastre de avioane comerciale", a subliniat într-un comunicat directorul general de la Airbus, Guillaume Faury.
În condiţiile în care a devansat Boeing, devenind cel mai mare producător mondial de avioane, Airbus a primit anul trecut comenzi pentru 768 de avioane, faţă de 747 avioane în 2018. În prezent, valoarea totală a carnetului de comenzi al Airbus se ridică la 471 miliarde de euro, graţie în special comenzilor pentru avioanele din familia A320neo pentru care la finele lunii ianuarie comenzile se ridicau la 6.249 de aparate.
Airbus este lider în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. Airbus oferă cea mai cuprinzătoare gamă de avioane de pasageri. Airbus este, de asemenea, lider european în ceea ce priveşte producţia avioanelor cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni, precum şi una dintre cele mai mari companii spaţiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus furnizează cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...