Airbus a pus ochii pe China. Planuri de extindere pe piaţa celei de-a doua economii mondiale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Airbus
Airbus
Airbus vrea să se extindă în China.

Şeful Airbus, Guillaume Faury, s-a întâlnit marţi cu doi oficiali guvernamentali din China pentru a discuta dezvoltarea şi extinderea prezenţei grupului aeronautic european pe piaţa celei de-a doua economii mondiale, conform comunicatelor oficiale, transmite Reuters.

Discuţiile au loc înaintea vizitei în China a preşedintelui francez Emmanuel Macron, care se va întâlni săptămâna aceasta cu omologul său chinez Xi Jinping.

Zheng Shanjie, preşedintele Comisiei Naţionale de Dezvoltare şi Reformă din China (NDRC) i-a spus lui Guillaume Faury că Beijingul va ajuta Airbus să continue să-şi consolideze prezenţa pe piaţa chineză. În plus, Zheng a declarat că ambele părţi vor promova împreună dezvoltarea digitală şi cu emisii scăzute a industriei aviatice, se arată în comunicatul NDRC.

Faury s-a întâlnit şi cu Song Zhiyong, şeful Autorităţii de Reglementare în Domeniul Aviaţiei din China, şi a discutat despre evoluţia afacerilor grupului aeronautic european în cea de-a doua economie mondială, dar şi de consolidarea cooperării în domeniul siguranţei aviaţiei, certificării navigabilităţii, dezvoltarea ecologică şi transformarea digitală, au precizat autorităţile de la Beijing.

În perioada 5-7 aprilie, Emmanuel Macron va vizita China, alături de o delegaţi de importanţi şefi de companii din Franţa.

Anterior, Reuters anunţa că Airbus negociază un nou acord de livrare de aeronave Chinei, în contextul înrăutăţirii relaţiilor dintre Washington şi Beijing.

Agenţia chineză responsabilă pentru achiziţiile de aeronave (CAS) a semnat în 2022 comanda pentru 140 de avioane Airbus, în valoare de 17 miliarde de dolari. Acordul include 132 de aeronave din gama A320 şi opt avioane A350. "Toate sunt comenzi preexistente, unele includ o comandă pentru 292 aeronave anunţată mai devreme în acest an", a precizat grupul aeronautic european.

În plus, Airbus a înregistrat o comandă pentru 40 de avioane de la Xiamen Airlines, care în mod tradiţional opera modele Boeing.

Rivala Boeing a sugerat că nu va mai face deocamdată livrări pe piaţa chineză, în contextul restricţiilor impuse pentru stoparea pandemiei şi a tensiunilor dintre SUA şi China. Modelul Boeing 737 MAX nu poate efectua zboruri comerciale în China din martie 2019, când au fost două accidente grave. Oficialii Boeing au anunţat că şi-ar putea atinge obiectivele şi fără piaţa chineză, care în mod obişnuit reprezintă un sfert din livrările firmelor occidentale.

China este o piaţă crucială pentru Airbus şi rivalul american Boeing, având în vedere că este cea mai populată ţară de pe glob şi ambii producători de avioane au făcut eforturi pentru a-şi creşte prezenţa în China. Deşi călătoriile cu avionul în China au fost afectate de pe urma restricţiilor impuse în contextul Covid-19, comenzile pentru noi avioane trebuie făcute cu câţiva ani în avans, având în vedere că producătorii au capacităţi limitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Câți bugetari numără România. Numărul lor a scăzut

Numărul lor a scăzut în februarie și, iată, s-a mai...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel