Alessio Menegazzo: S-au făcut declarații toxice privind investițiile

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Alessio Menegazzo / Foto; ENEL
Alessio Menegazzo / Foto; ENEL
EXCLUSIV
Alessio Menegazzo, directorul pentru sustenabilitate și afaceri instituționale ENEL România, invitat la dezbaterea trustului DCNews Criza energetică - soluții la problemele momentului, și-a explimat îngrijorarea cu privire la atitudinea Guvernului față de companiile private.

Reprezentantul ENEL este de părere că ”din punctul de vedere al unui investitor privat, ce face statul român pare a fi chiar propagandă în favoare unei anume companii”.

Directorul companiei ENEL a mai amintit că statul român a decis cum va juca rolul pentru reziliența în energie și anume prin investiții în energie nucleară și regenerabilă, așa cum a declarat președintele româniei după o ședința CSAT. 

În timpul dezbaterii a avut loc o pană de curent în Casa Presei de unde are loc transmisia iar la revenirea emisiei, Alessio Menegazzo a spus că acest incident este un argument în favoarea investițiilor. 

Șeful ENEL a afirmat că din păcate în ultima vreme a auzit multe declarații toxice care spun că nu s-au făcut investiții. Acesta propus ca toți actorii implicați, companii, instituții, cosnumatori ar trebui să colaboreze pentru construirea unui plan de dezvoltare durabil și a accentuat că: ”Fără colaborare și fără decizii robuste în ceea ce privește viitorul investițional cei care vor pierde sunt cetățenii”.

Alessio Menegazzo a afirmat că: ”Fondurile europene, banii din PNRR au fost alocați în primul rând investitorilor publici, un lucru care nu este greșit”, a explicat reprezentantul ENEL și a continuat spunând că: ”Companii precum Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia, au nevoie de investiții, dar trebuie să se facă într-un cadru transparent. În sistemul energetic este important să se lucreze la unison pentru a se ajunge la reziliența sistemului”.

Alessio Menegazzo: Din păcate statul român pierde din încredere

Reprezentantul ENEL a spus că ”România este singura țară din Europa care a ales să meargă pe această schemă de ajutor care este foarte complicată și foarte birocratică. Observam că este un sistem care pur și simplu penalizează funrizorii și care, până la urmă, sunt cei care colecrtează banii din toate părțile. Acest cashflow este foarte critic. În momentul în care statul a decis să folosească furnizorul ca prefinanțator al acestei măsuri și care acoperă 90% din portofoliul clienților, înseamnă că banii care sunt în joc sunt extrem de mulți”.

Alessio Menegazzo a mai explicat și că: ”În ultimele luni s-a înțeles că nu furnizorii sunt cei care au beneficiat cel mai mult de această criză. Beneficiul este foarte mare în zona de producție. Acesta fiind efectul crizei! Acum vedem cine beneficiază cel mai mult. Chiar ieri, Hidroelectrica a anunțat prognozele pentru anul 2022, cu o profitabilitate care depășește 50-70%. Este clar că acolo că o să se strângă mulți bani. Acolo este efectul crizei”. Citește mai mult AICI

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Se elimină unele taxe

Schimbare majoră în Codul fiscal: Dispar o serie de obligații 

Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...

Reprezentanți ai Confederaţiei Patronale Concordia
Tiktok
Wall Street. Foto: Freepik.com
Ilie Bolojan
Port petrolier pe insula Karg
Taxele vamale ar putea fi amânate
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Ford

Ford anunţă un program de concedieri voluntare

Ford anunţă un program de concedieri voluntare la uzina...

Steagul Bulgariei
Freepik.com
Freepik.com
Salariu / Foto: pexels.com

Scădere a salariului mediu net. Cifre oficiale de la INS

Câştigul salarial mediu brut în România a scăzut cu...

Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm

Protest în faţa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor

Sindicaliştii din ANAR protestează, vineri, în faţa...

Foto: Freepik.com
Bitcoin / FOTO: Freepik
Foto: Facebook Alexandru Nazare
Freepik.com
Ministerul Finanțelor
Foto ilustrativ / Foto: Freepik
Blue Air

Blue Air a intrat în faliment

Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...

Curs valutar
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness
Avion / FOTO: Freepik
O nouă zi cu pierderi
Evaziune fiscală / Foto: Freepik
Investiție imobiliară / Foto: Freepik
ASEAN 2025

pixel