Alstom, încă un pas pentru preluarea zonei feroviare a Bombardier

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Alstom a mai făcut un pas pentru preluarea Bombardier
Alstom a mai făcut un pas pentru preluarea Bombardier
Alstom a încheiat un acord preliminar pentru preluarea afacerii feroviare a grupului canadian Bombardier, o tranzacţie de peste şapte miliarde de dolari, finanţată prin numerar şi acţiuni, a anunţat duminică publicaţia americană Wall Street Journal (WSJ), citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Fondul public de pensii din Quebec (Caisse de dépôt et placement), care deţine 32,5% din divizia feroviară a Bombardier, a acceptat să-şi vândă participaţia grupului Alstom şi să achiziţioneze o participaţie minoritară la entitatea combinată, a informat WSJ.

Reuters a anunţat că un anunţ privind tranzacţia dintre Alstom şi Bombardier ar putea fi făcut luni, dar acordul nu a fost încă semnat. Şi postul francez de televiziune BFM anunţase anterior că Alstom, producătorul trenurilor de mare viteză TGV, va face o ofertă fermă pentru preluarea diviziei Bombardier.

Citând surse apropiate de companie, BFM a informat că cei doi giganţi din sectorul transportului feroviar discută de câteva luni un acord, iar recent Alstom a făcut o ofertă non-angajantă care evaluează afacerea la aproximativ şapte miliarde de dolari.

Astra Vagoane Călători și CRRC Qingdao Sifang câștigă o nouă licitație

Analiştii susţin că o eventuală preluare a afacerilor feroviare ale Bombardier de către Alstom ar reprezenta ultima încercare a unuia dintre cei mai mari producători mondiali de trenuri de a contracara competiţia în creştere venită din China. În anul 2017, Bombardier a purtat discuţii vizând combinarea operaţiunilor sale în domeniul trenurilor cu rivalul german Siemens AG, însă, la final, grupul german a optat pentru o tranzacţie cu rivalul francez Alstom. Cu toate acestea, în luna februarie 2019, Uniunea Europeană a blocat fuziunea Alstom-Siemens, care ar fi dat naştere unui campion european, în pofida avertismentelor cu privire la ameninţarea concurenţei chineze.

În 2018, compania canadiană a generat vânzări în valoare de opt miliarde de euro pe piaţa echipamentelor de transport feroviar, în timp ce Alstom a ajuns la o cifră de afaceri de 8,1 miliarde euro în ultimul exerciţiu financiar.

Alstom şi Siemens au o prezenţă importantă şi pe piaţa din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

pixel