Elena Mateescu: Anul agricol 2024–2025, printre cei mai secetoși din ultimul secol
România riscă să încheie anul...
Producţia de energie electrică nu va fi afectată de incidentul produs vineri seara la Complexul Energetic Oltenia, Cariera Rovinari, a anunţat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a solicitat conducerii CEO o evaluare în detaliu a situaţiei până la finalul zilei de sâmbătă.
"În acest moment situaţia este sub control, iar echipele CEO lucrează pentru evaluarea completă a pagubelor şi pentru stabilizarea zonei afectate. Niciun salariat al CEO nu a fost accidentat. Am dispus o acţiune imediată din partea corpului de control pentru a stabili cauzele acestei situaţii şi planul de măsuri necesare pentru a preveni astfel de incidente pe viitor. Prioritatea zero este siguranţa angajaţilor. Totodată, am cerut din partea conducerii CEO ca până la finalul zilei să îmi prezinte o evaluare în detaliu şi setul de măsuri pe care deja le-au întreprins. Producţia de energie electrică nu va fi afectată deloc, iar producţia din Pinoasa va fi afectată doar cu 2500 tone pe zi, dar se va suplini din alte cariere. Vom continua să comunicăm transparent evoluţia situaţiei şi mulţumesc pentru reacţia rapidă a specialiştilor CEO", a precizat Burduja, într-un comunicat de presă.
(foto: Facebook @Ciprian Filip)
Cum s-a produs alunecarea de teren
Vineri seara, în jurul orei 21:30, în sectorul Pinoasa al Carierei Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a avut loc o alunecare de teren. Propagarea a început din frontul neexcavat vestic şi s-a amplificat pe parcursul nopţii, antrenând blocuri mari de rocă care au afectat treptele de lucru şi au ajuns până la platforma de staţionare şi vehiculare a utilajelor de pe vatra carierei, a explicat Ministerul Energiei, în documentul citat.
Incidentul a dus la avarierea şi răsturnarea a două utilaje de mari dimensiuni şi la afectarea mecanismului de marş la alte două utilaje. De la apariţia fenomenului de alunecare, echipele CEO au efectuat manevre de retragere a utilajelor din direcţia alunecării şi au asigurat retragerea personalului, garantând supravegherea continuă a zonei afectate.
Conform informaţiilor preliminare, cauza principală a acestui incident este reprezentată de crevasele formate din cauza secetei prelungite, care au slăbit structura solului şi au favorizat alunecarea de teren. Conform informaţiilor puse la dispoziţie de CEO, utilajele avariate erau staţionate de aproximativ două săptămâni. Excavatorul 09 era oricum oprit, iar excavatorul 011 urma să fie oprit la sfârşitul lunii august. Activitatea de exploatare a încetat imediat pentru a asigura siguranţa personalului şi a echipamentelor, a mai arătat sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Recolta de grâu a României ar...
Modificările de TVA care intră...
Zeci de localități din opt...
Curtea Constituțională a...
Capitalizarea Bursei de la...
Pentru prima dată din anii ’90,...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...
Noi reguli pentru retrocedarea...
Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...
Bursa de Valori Bucureşti a...
Legea austerității a fost...
Autoritatea de Supraveghere...