Ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec: România este pregătită să devină un centru regional de energie curată

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Proiectul SMR de la Doiceşti, încă un element important al parteneriatului strategic SUA-România, apreciază ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec.

România se pregătește să devină un hub regional pentru energie curată, iar proiectul reactorului modular mic (SMR) de la Doicești reprezintă un punct crucial al colaborării strategice dintre Statele Unite ale Americii și România, potrivit declarațiilor ambasadorului SUA la București, Kathleen Kavalec.

"Am avut ocazia să vizitez amplasamentul viitorului reactor modular mic de la Doicești. Progresul rapid înregistrat aici este o dovadă a viziunii României, care ne îndreaptă către un viitor energetic mai curat și durabil. După cum tocmai am văzut, România este pregătită să devină un centru regional de energie curată. Proiectul SMR de la Doicești se află în prima linie a acestei transformări", a subliniat ambasadorul SUA.

Kavalec a făcut aceste afirmații în cadrul evenimentului "Energie pentru generația următoare", organizat de Ministerul Energiei în colaborare cu Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN) și compania RoPower Nuclear, la Doicești, unde va fi construită prima centrală nucleară din România ce va folosi tehnologia reactoarelor modulare mici.

"Acest proiect vizionar primește sprijin la cel mai înalt nivel din partea Guvernului SUA, atât politic, cât și financiar. De aceea, sunt astăzi aici pentru a demonstra această susținere. U.S. EXIM Bank și Corporația Internațională de Finanțare a Dezvoltării (DFC) din SUA s-au angajat să ofere finanțare pentru a asigura succesul acestui proiect SMR la Doicești, în valoare de 3 miliarde de dolari, respectiv de un miliard de dolari", a explicat Kathleen Kavalec.

Conform sursei citate, echipa Ambasadei SUA colaborează zilnic cu SNN, RoPower, NuScale și Fluor, entitățile motor din spatele transformării Doiceștiului, pentru a asigura progresul proiectului.

"Experiența a demonstrat că tehnologia americană NuScale utilizată în cadrul proiectului este sigură. Fiind singura tehnologie SMR comercială existentă, aprobată de Comisia de Reglementare Nucleară din SUA, aceasta vine cu asigurări de cel mai înalt nivel de siguranță și securitate. Statele Unite se angajează să implementeze aceste tipuri de soluții de ultimă generație pentru a combate criza climatică și pentru a extinde accesul la energie curată (...). Pe scurt, proiectul SMR de la Doicești este încă un element important al parteneriatului strategic dintre SUA și România", a subliniat ambasadorul Kathleen Kavalec.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Calcule și evaluări / FOTO: Freepik
De la 1 august TVA-ul se modifică
Judecătorie / Foto: Freepik
Donald Trump
La benzinărie în drum spre mare / FOTO: Frepik
Caniculă

Codul roșu de caniculă, prelungit până luni

Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...

Nișișor Dan și Alexander Van der Bellen
Audit / Foto: Freepik
CNE Cernavoda
Romsilva
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce interdicții de circulație pe șosele

Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...

Grafic
China National Nuclear Corp.
Militari / Foto: MApN
Se schimbă Codul fiscal / Foto: Freepik
Se schimbă legea retrocedărilor. Strada Băcani, Centrul Vechi din BUcurești
Dosare

Legea austerității, publicată în Monitorul Oficial

Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...

Bursa de la București / FOTO: Facebook
Românii se pregătesc de impact
Diana Buzoianu / Foto: Florin Răvdan
Schimb valutar / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Cristina Chiriac, CONAF
Nu scăpăm de caniculă
Bursa de Valori București

pixel