Amenzi majorate pentru șoferi. Ce nu mai au voie să facă la volan
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti au efectuat, în perioada 15 - 19 iunie, un număr de 286 controale la angajatori
Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti au efectuat, în perioada 15 - 19 iunie, un număr de 286 controale la angajatori
Accidentele rutiere provocate de neatenția șoferilor, preocupați nu atât de trafic, cât de telefonul lor mobil, a determinat Ministerul de Interne să treacă la măsuri severe, ce presupun inclusiv amenzi de aproape 3.000 de lei. 

Un act normativ elaborat în acest sens a fost supus spre dezbatere de Ministerul de Interne. Se dorește modificarea modului în care șoferii pot utiliza smartphone-ul când se află la volan. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de cele două Camere ale Parlamentului, apoi publicat în Monitorul Oficial.

Concret, inițiativa legislativă prevede interzicerea folosirii de către șoferii aflați la volan a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv care poate face înregistrări foto/video. Mai clar, conducătorii auto nu vor mai avea voie să mânuiască alte aparate.

Fără carnetul de conducere

Potrivit proiectului legislativ, nerespectare acestei reguli ar putea atrage după sine amenzi cuprinse între 1.305 și 2900 de lei și șase puncte de penalizare. Mai mult, dacă se încalcă și o regulă de circulație, șoferii pot rămâne fără carnet timp de 30 de zile.

Citește și Amenzi rutiere cu ajutorul camerelor de bord sau a celor de surpaveghere

De precizat că noile norme, în cazul adoptării lor de Parlament, vor fi valabile pentru conducătorii tuturor categoriilor de vehicule, dar sunt sancționați doar conducătorii de autoturisme.În prezent, folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii mașinii se sancționează cu amenzi de până la 435 de lei și două puncte de penalizare. Șoferii pot folosi totuși telefonul mobil în timpul conducerii mașinii, dar cu condiția ca acesta să fie prevăzut cu dispozitiv de tip "mâini libere".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel