Racheta hipersonică ce ar putea deveni coșmarul americanilor
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Rușii vor să poată lansa racheta de oricunde
Rușii vor să poată lansa racheta de oricunde
Rușii afirmă că sistemul de apărare antirachetă al US Navy nu ar fi pregătită să respingă loviturile rachetelor Zircon.

Oficialii Apărării din Rusia spun că rachetele hipersonice de croazieră Zircon nu pot fi doborâte deoarece acestea nu pot fi detectate de radare datorită unor particularități ale sistemului Aegis.

Comandantul Comandamentului Strategic al SUA, amiralul Charles Richard, a declarat că rachetele hipersonice rusești reprezintă principala durere de cap pentru flota americană, deoarece dacă sistemele de apărare antirachetă de la sol sunt capabile să detecteze ținte care zboară la viteză hipersonică, atunci versiunile navale ale Aegis sunt lipsiți de o astfel de capabilitate.

„Cea mai mare problemă pentru întreaga noastră flotă sunt rachetele hipersonice. Aceasta este o mare problemă, deoarece echipamentul US Navy nu are un sistem de senzori suficient de puternic pentru a detecta și urmări un atac hipersonic. În prezent, toate armele hipersonice rusești au o viteză de Mach 8 și mai mare”, a declarat comandantul Comandamentului strategic american, amiralul Charles Richard.

Racheta care i-a speriat pe europeni. Unde poate ajunge în cinci minute

Statele Unite și-au dat seama că apariția rachetelor hipersonice Zircon în armamentul rușilor va deveni o problemă, mai ales în cazul unei rachete proiectate să lovească ținte terestre.

Sistemul de apărare Aegis al americanilor este conceput pentru a respinge atacurile cu rachete inamice. În cazul Zircon, acest sistem de apărare antirachetă este complet inutil sunt de părere oficialii ruși.

Aceste declarații au apărut la sfârșitul lunii iulie când fregata Gorșkov a testat cu succes o rachetă hipersonică anti-navă Zircon a lovit cu succes o țintă aflată la 350 de kilometi depărtare.

Ministerul Apărării din Rusia are în vedere alte pe teste, pe uscat, în aer și pe mare scopul final fiind acela de a putea lansa racheta de oriunde, de pe un vehicul, avion sau de pe o navă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel