”Succesul acest test cu doi ani de zile înainte ca drona să intre în serviciu reprezintă un mare pas înainte. Dronele de alimentare în aer vor extinde considerabil posibilitățile aviației”, a comentat directorul acestui program, căpitanul Chad Reed.
Alimentarea în aer reprezintă, potrivit analiștilor, călcâiul lui Ahile al strategiei militare a armatei americane, în special a US Navy, care se bazează pe grupările de atac. Pentru a reduce din greutatea aparatelor, aviația de punte este nevoită să plece în misiuni cu rezervoarele pe jumătate goale, completând cantitatea necesară de carburant în aer.
Citește și Mai tari decât orice rachete. Sunt mici, dar fac ravagii
Raza de acțiune a avioanelor de luptă folosite de flota militară a SUA este de 800 de kilometri, prea scurtă pentru angajarea unor misiuni pe distanță mare împotriva unor adversari precum Rusia și China. Or, în caz de conflict, tradiționalele rezervoare zburătoare sunt printre primele ținte ale avioanelor inamice. Dronele de alimentare au rolul de a rezolva această problemă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii persoane fizice...
Ministerul Finanțelor...
Oficialii din Ministerul...
Autoritatea Națională de...
Unitățile farmaceutice veterinare trebuie să respecte...
Trump ar putea primi un Boeing...
Schimbare de paradigmă în...
Analistul economic Adrian...
utin cere negocieri directe cu...
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Grupaj de ştiri.
Tinerii germani şi-au pierdut...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...