Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Membrii congresului american care se ocupă de afacerile cu China au impus companiei ByteDance să vândă platforma de socializare sau, în caz contrar, aceasta ar urma să fie interzisă, relatează BBC.
Un proiect de lege în acest scop a fost aprobat joi de un grup al congresului american. Motivul invocat este "protejarea securității Statelor Unite de amenințarea reprezentată de aplicațiile controlate de adversari străini".
"Principalul adversar al Americii nu are ce căuta să controleze o platformă media dominantă în Statele Unite", a declarat președintele comisiei, Mike Gallagher, un republican din Wisconsin.
Un consilier al Congresului a declarat pentru BBC a primit zeci de cereri ai utilizatorilor pentru a opri acest demers.
Ca răspuns al acestei măsuri utilizatorii americani au primit o notificare trimisă de conducătorii platformei prin care îi îndemna pe aceștia să conteste interzicerea TikTok-ului în SUA.
Se așteaptă ca proiectul de lege să fie supus la vot în plenul Camerei săptămâna viitoare.
Acesta a fost propus de un grup de 20 de democrați și republicani și aprobat în unanimitate, cu 50-0, joi, de către Comisia pentru energie și comerț a SUA. Rămâne ca Senatul să ia decizia finală.
Parlamentarii spun că ByteDance, proprietarul TikTok, are legături cu Partidul Comunist Chinez, lucru negat pe care compania îl neagă.
Susținătorii proiectului de lege neagă că această măsură echivalează cu o interdicție evidentă asupra TikTok, argumentând că ByteDance are la dispoziție o fereastră de aproximativ șase luni pentru a se conforma.
Dar, într-o declarație postată pe X, TikTok a descris mișcarea ca fiind "o interdicție totală... indiferent cât de mult încearcă autorii să o mascheze".
"Această legislație va călca în picioare drepturile primului amendament a 170 de milioane de americani și va priva 5 milioane de întreprinderi mici de o platformă pe care se bazează pentru a se dezvolta și a crea locuri de muncă", scrie compania.
Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU) a fost de acord cu afirmațiile, susținând că această măsură reprezintă un efort de a obține "puncte politice ieftine în timpul unui an electoral".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...