Amnistia fiscală. Cum procedezi ca să scapi de datoriile la stat
Ministerul Finanțelor a pus în...
Producătorii de energie au fost astfel forțați să pornească centralele pe gaz pentru a menține funcționarea aparatelor de aer condiționat în timpul zilelor toride din această vară.
În ultimii ani, o mare parte din banii investiți de firmele din sectorul energetic în noi surse de energie au fost investiți în surse de energie regenerabilă, cum ar fi energia eoliană și solară. Dar atunci când vântul nu mai bate și soarele nu mai strălucește, gazul rămâne deocamdată o soluție pentru a menține luminile aprinse.
Energia eoliană din 48 de state ale SUA a produs puțin peste 335,735 de megawați oră (MWh) pe 22 iulie, cel mai scăzut nivel din 4 octombrie 2021, potrivit datelor preliminare ale Administrației americane pentru informații privind energia (EIA).
Atunci când vântul nu suflă, companiile energetice consumă de obicei mai mult gaz, deoarece acesta este singura sursă mare de energie la care pot apela rapid pentru a furniza mai multă energie în vederea menținerii fiabilității.
Având în vedere că se preconizează că cererea de energie va continua să crească pe măsură ce firmele de tehnologie construiesc mai multe centre de date, iar consumatorii folosesc mai multă energie electrică pentru a-și alimenta mașinile și a încălzi locuințele, fiabilitatea devine din ce în ce mai importantă în urma unor pene de curent.
Parcurile eoliene din SUA au produs în medie aproape doar 4% din producția de energie în această săptămână, în scădere față de 7% săptămâna trecută, 12% până în prezent în 2024 și 10% în 2023.
Nu este neobișnuit ca energia eoliană să scadă în timpul lunilor de vară, dar aceasta a fost o lună deosebit de proastă în ceea ce privește curenții de aer favorabili producției de energie eoliană.
Șase din cele mai scăzute 10 zile pentru energia eoliană de până acum din acest an au avut loc în iulie. Acest lucru se compară cu doar două dintre cele mai scăzute 10 zile din aceeași perioadă în 2023.
Energia eoliană a produs aproximativ 11% din energia produsă în SUA în 2023 și este pe cale să producă aproximativ 11% în 2024 și 2025, conform proiecțiilor EIA.
Cu toate acestea, cantitatea de energie eoliană produsă în 2023 a scăzut de la un nivel record de 434 miliarde de kilowați-oră în 2022 la 425 miliarde kWh în 2023, primul declin anual al energiei eoliene produse din 1998. Pentru a fi siguri, EIA estimează că energia eoliană va crește la 447,5 miliarde kWh în 2024.
Pentru comparație, gazul era pe cale să producă 1.719,4 miliarde kWh în 2024, ceea ce ar depăși recordul de 1.695,3 miliarde kWh generat în 2023, care a reprezentat aproximativ 42% din producția totală de energie a SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanțelor a pus în...
Premierul Marcel Ciolacu,...
Două sectoare de râuri din...
Compania Boeing Co. se...
Principala companie de utilităţi din Viena va pune în...
Anunţarea viitoarei Comisii...
Premierul Greciei, Kyriakos...
Banca Națională a României a...
Informație furnizată de Banca Națională a României.
Deficitul a ajuns la 15,178...
Miniștrii Energiei din România,...
În România sunt printre cele mai mici prețuri la...
Traficul va fi deviat.
În orice caz, așa afirmă...
Sebastian Burduja, a făcut un anunț surprinzător care ar...
Decizia reflectă o tendință mai largă în industria auto,...
Zilele trecute, experții băncii Morgan Stanley au...
„Sigur că sunt şi critici,...
De la un volum de 64,25 milioane de lei (12,92 milioane...
White Page Leadership Conclave...
Măsurile vin pe fondul unei...
Au fost emise două coduri de instabilitate atmosferică.
Grupaj de știri.
Într-adevăr, pe piața...
De săptămâni bune, România are cele mai mari prețuri la...
Cei doi giganți nu s-au dovedit...