ANAF are nevoie de 200 de inspectori în plus
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
ANAF / Foto: DCBUsiness
ANAF / Foto: DCBUsiness
 Ministerul Finanțelor propune o nouă modificare a Hotărârii Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea și funcționarea ANAF.

Printre schimbările propuse se numără abrogarea și modificarea unor funcții și atribuții în cadrul ANAF, precum și reorganizarea unor structuri pentru a răspunde mai bine cerințelor și provocărilor actuale.

Unul dintre aspectele importante vizează consolidarea controlului antifraudă fiscală, prin majorarea numărului de posturi cu 220 pentru activitatea în acest domeniu. Această măsură este justificată de necesitatea implementării unui sistem dedicat pentru urmărirea trasabilității transporturilor, cu scopul de a diminua evaziunea fiscală și contrabanda.

De asemenea, reorganizarea Direcției Generale Antifraudă Fiscală și a Direcției Generale Executare Silită Cazuri Speciale este propusă pentru a eficientiza activitatea și pentru a asigura o mai bună gestionare a resurselor umane și materiale.

Încadrarea în noile structuri organizatorice se va face în conformitate cu legislația în vigoare, asigurându-se respectarea condițiilor și procedurilor aplicabile fiecărei categorii de personal.

Aceste modificări sunt parte a eforturilor continue ale Guvernului de a îmbunătăți și moderniza sistemul fiscal, consolidând astfel disciplinea financiară și fiscale și promovând conformitatea voluntară în rândul contribuabililor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel