Prin acţiunile de control desfăşurate, ANRE a verificat, prin metoda eşantionării, respectarea prevederilor Standardului de performanţă pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la îndeplinirea de către furnizori a obligaţiei de a răspunde, în termen de 15 zile, la sesizările clienţilor finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale.
În urma finalizării acţiunilor de control, s-au constatat întârzieri în transmiterea răspunsurilor la sesizările clienţilor finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 400.000 lei.
Citește și: Factură la ENERGIE. Cum pot ECONOMISI românii 15% din cheltuieli
Astfel, E.ON Energie România, cu o cotă de piaţă de 41,33%, a primit o amendă de 310.000 de lei, iar Engie România, cu 47% din piaţă, a primit o sancţiune de 90.000 de lei.
Totodată, s-a dispus furnizorilor să plătească clienţilor finali care nu au primit răspunsuri în termenul legal, penalităţile datorate în conformitate cu prevederile Standardului de performanţă pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările şi completările ulterioare, astfel 30 de lei pentru nerespectarea termenului de răspuns de 15 zile de la data înregistrării solicitării; 5 lei pentru fiecare zi suplimentară de întârziere.
De altfel, în conformitate cu prevederile Standardului de performanţă pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările şi completările ulterioare, furnizorii de gaze naturale au obligaţia de a plăti în mod automat clienţilor finali penalităţile datorate pentru nerespectarea termenelor şi pentru zilele suplimentare de întârziere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...
Economia zonei euro şi cea a UE...
Dobânzile interbancare ROBID și...
Formularul tipizat folosit de...
Prețul cuprului scade din nou,...
Oficial, gigantul spaniol...
Petrolul scade brusc cu aproape...
Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...
Piața paladiului se...
INS a publicat datele privind...
Germania riscă să rateze...
Declarația unică (Formular 212)...
Sectorul de afaceri reprezentat...
Aplicația informatică a...
Vladimir Putin nu va participa...
Piețele financiare își pierd...
Comisia Europeană propune...
Casa Albă susține că a semnat...
Angajații din România pot...
Trump încheie vizita în Golf cu...
Grupaj de știri.
România va încasa 1,3 miliarde...