Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Vaccinurile sunt cel mai puternic instrument de care dispunem pentru a lupta împotriva pandemiei, dar cercetările arată că eficacitatea lor scade în timp, motiv pentru care există un rapel. Cei care au primit un vaccin cu ARNm sunt eligibili pentru o a treia injecție la șase luni de la ultima doză, iar cei care au primit vaccinul Johnson & Johnson sunt eligibili la două luni de la injecție, conform directivelor actuale ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).
DETALII ȘOCANTE. Cei 10 ani de domnie terifiantă a lui Kim Jong-un
În ciuda acestui fapt, majoritatea oamenilor din SUA nu și-au făcut vaccinul de rapel. La începutul anului 2022, doar aproximativ 20% (sau 68,8 milioane de persoane) din populația SUA își primise vaccinul de rapel. (Acest lucru este egal cu aproximativ 33% din populația complet vaccinată, potrivit CDC). Cu toate acestea, mulți oameni se întreabă deja când ar putea primi o a doua injecție de rapel.
Cercetările suplimentare arată, de asemenea, cât de importantă poate fi a treia doză pentru a rămâne protejat. Un studiu din Africa de Sud, care examinează 78.000 de cazuri de infectare cu Omicron, a constatat că două doze ale unui vaccin pe bază de ARNm, cum ar fi Moderna sau Pfizer, au fost eficiente în prevenirea cazurilor grave de COVID-19, vaccinul reducând riscul de spitalizare cu 70%. Dar fără a treia doză, vaccinul a fost eficient cu doar 30% în prevenirea infecțiilor mai ușoare, doza booster sporind și mai mult protecția.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.