Vaccinurile sunt cel mai puternic instrument de care dispunem pentru a lupta împotriva pandemiei, dar cercetările arată că eficacitatea lor scade în timp, motiv pentru care există un rapel. Cei care au primit un vaccin cu ARNm sunt eligibili pentru o a treia injecție la șase luni de la ultima doză, iar cei care au primit vaccinul Johnson & Johnson sunt eligibili la două luni de la injecție, conform directivelor actuale ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).
DETALII ȘOCANTE. Cei 10 ani de domnie terifiantă a lui Kim Jong-un
În ciuda acestui fapt, majoritatea oamenilor din SUA nu și-au făcut vaccinul de rapel. La începutul anului 2022, doar aproximativ 20% (sau 68,8 milioane de persoane) din populația SUA își primise vaccinul de rapel. (Acest lucru este egal cu aproximativ 33% din populația complet vaccinată, potrivit CDC). Cu toate acestea, mulți oameni se întreabă deja când ar putea primi o a doua injecție de rapel.
Cercetările suplimentare arată, de asemenea, cât de importantă poate fi a treia doză pentru a rămâne protejat. Un studiu din Africa de Sud, care examinează 78.000 de cazuri de infectare cu Omicron, a constatat că două doze ale unui vaccin pe bază de ARNm, cum ar fi Moderna sau Pfizer, au fost eficiente în prevenirea cazurilor grave de COVID-19, vaccinul reducând riscul de spitalizare cu 70%. Dar fără a treia doză, vaccinul a fost eficient cu doar 30% în prevenirea infecțiilor mai ușoare, doza booster sporind și mai mult protecția.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...
Numărul locuinţelor asigurate...
Redacţia DC Business vă urează...
Grupaj de ştiri.
În noile condiții generate de războiul tarifelor,...
Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...
Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...
Volkswagen ar putea muta o...