ANUNȚUL a fost făcut! Regina este în DOLIU
Autor: DCBusiness Team , Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
Cea mai longevivă suverană a Marii Britanii
Cea mai longevivă suverană a Marii Britanii
Regina deplânge pierderea Lordului Samuel Vestey, prietenul ei de-o viață, dispariția acestuia venind la doar câteva săptămâni după trecerea în neființă a soției sale, Lady Vestey, unul dintre nașii prințului Harry.

Un prieten de-o viață al Reginei și unul dintre cei mai bogați britanici, Lordul Vestey, a murit la 79 de ani, a fost anunțat joi, 4 februarie, relatează Dailystar.

Lordul Vestey a servit Coroana britanică, timp de aproape două decenii între 1999 și 2018, din așa-numita poziție de „Maestrul Calului Suveranului”, cândva un oficial important al gospodăriei suveranului, dar astăzi îndeplinind un rol pur ceremonial, fiind treilea demnitar al curții regale.

Moartea lordului Vestey vine la doar câteva săptămâni după moartea soției sale, Lady Vestey, în vârstă de 71 de ani, care a murit pe 28 noiembrie.

Lady Vestey fusese unul dintre nașii prințului Harry .

Observatorii regali l-au văzut adesea la cursele de cai de la Royal Ascot, unul dintre evenimentele preferate ale reginei, iar în timpul procesiunii dinaintea curselor, acesta împărțea deseori trăsura cu Majestatea Sa.

Moartea prietenului său de-o viață vine cu doar două zile înainte de un eveniment important pentru regină: pe 6 februarie, monarhul va marca cea de-a 69-a aniversare a ascensiunii sale la tron, care coincide cu comemorarea morții tatălui acesteia, regele George al VI-lea.

La scurt timp după moartea tatălui ei, noul monarhul a avut unul din rarele momente în care și-a arătat sentimentele. Astfel, într-o scrisoare adresată secretarului ei privat a scris: „Totul pare atât de ciudat, că tatăl meu nu mai este aici...și doar după dispariția lui, încep să realizez cât de mult îmi lipsește”.

Citește și: Prințul Harry, certat de Regină: Trebuie să alegi! Ori, ori!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel