O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
"După cum se tot repetă, "Iadul este pavat cu bune intenţii", la fel stau lucrurile şi în ceea ce priveşte anumite iniţiative legislative. Ajunsă la Senat pentru a primi aviz favorabil, legea va produce confuzie în anumite cazuri, va închide fabrici, va păgubi administraţiile locale, care nu vor beneficia cu această ocazie de nişte bani, şi va duce la scumpirea apei la raft. Punctual, producătorii au sesizat câteva dintre cele mai arzătoare probleme care vor apărea în urma adoptării acestei legi. Astfel, se scumpeşte apa de izvor şi de masă îmbuteliată, proiectul prevede introducerea redevenţei pentru apele de izvor şi de masă, de patru euro/metru cub, aceasta fiind cea mai mare taxare din UE. Drept urmare, preţul de vânzare la raft, pentru apele de izvor şi de masă îmbuteliate, va creşte cu minim 10%", se menţionează într-un comunicat de presă al Asociaţiei.
Prețul energiei bate toate recordurile! Un nou maxim istoric
Potrivit sursei citate, acest proiect restricţionează dreptul populaţiei de a consuma zilnic o apă potabilă de calitate, la un preţ accesibil. "Un alt efect al redevenţei, dar şi al implementării dispoziţiilor prezentului proiect va fi închiderea multor fabrici, ceea ce este dramatic atât pentru industrie, cât şi pentru consumatori", notează producătorii din industria apei.
APRIA remarcă faptul că nu se face o distincţie clară între ce reprezintă apa de izvor şi ce reprezintă apa minerală, iar definiţiile pun pe o treaptă superioară apa minerală naturală, dar cuantumul redevenţelor este acelaşi.
Zone fără taxe în România. Adevărate paradisuri fiscale!
"Existenţa unor neclarităţi pun în dificultate respectarea legii. O altă problemă o reprezintă dubla taxare la apele de izvor şi de masă, deoarece redevenţa nu exonerează producătorul de plata altor taxe sau contribuţii datorate, conform reglementărilor legale în vigoare. Nu în ultimul rând, administraţiile locale nu vor beneficia de banii încasaţi din redevenţă, astfel încât să poată investi în infrastructură, întreaga valoare încasata se va "vărsa" la bugetul de stat. Aşa stând lucrurile, acest proiect de lege în actuala formă ar fi doar încă o lege care vine în folosul statului şi nicidecum al populaţiei, o lege care să aducă un plus de câştig statului", susţine asociaţia de profil.
Proiectul de lege privind resursele hidrominerale se află în lucru la comisiile permanente ale Senatului. Conform datelor de pe site-ul Senatului, actul normativ are termen de adoptare tacită de 45 de zile de la data de 1 iulie 2019, respectiv cel târziu pe 11 octombrie 2019, anunță Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.