Apollo Global Management LLC vizează preluarea Coface
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Sediul Coface
Sediul Coface
Fondul de investiţii Apollo Global Management LLC a contactat compania de asigurări de credite Coface în vederea unei oferte de preluare a acestei companii care este deţinută de banca franceză Natixis SA, au declarat vineri surse pentru Reuters din apropierea acestui dosar. 

O eventuală tranzacţie ar permite Natixis să îşi vândă participaţia de 42% pe care o mai deţine la Coface, la cinci ani după listarea Coface SA la bursa Euronext Paris. Sursele citate de Reuters susţin că discuţiile dintre Apollo şi Coface sunt într-un stadiu preliminar şi nu există certitudinea că se vor finaliza cu un acord. 

Acţiunile Coface au crescut cu 8,4% după publicarea acestor informaţii încheind şedinţa de tranzacţionare la 10,70 euro, ceea ce oferă companiei o capitalizare de piaţă de 1,6 miliarde euro. 

Coface SA (Compagnie Française d'Assurance pour le Commerce Extérieur) este una dintre cele mai mari companii de asigurări de credite din lume şi totodată lider pe piaţa globală a asigurărilor de credite pentru exporturi. În 2017, Coface avea aproximativ 4.100 de angajaţi în 100 de ţări şi înregistra o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro. 

La rândul său, Apollo Global este un fond de investiţii cu sediul la New York care la finele lunii martie gestiona active în valoare de 303,3 miliarde dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel