Apple, forțat de UE să schimbe încărcătorul pentru iPhone

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Apple va plăti o amendă gigantică în Franța
Apple va plăti o amendă gigantică în Franța
O propunere legislativă votată de Parlamentul European ar putea forța Apple să renunțe la actualul conector de alimentare folosit pentru dispozitivele sale iPhone și să adopte conectorul alternativ USB-C care este folosit, în general, de telefoanele cu sistem Android.

Legea votată recent de Parlamentul European prevede că toți producătorii de dispozitive mobile trebuie să folosească același tip de conector, în speță modelul USB-C. O altă lege similară de acum șase ani recomanda doar aplicarea unui model unic pentru încărcătoare, relatează Mediafax.

Apple, spre deosebire de alți producători, a refuzat să integreze conectorul USB-C în dispozitivele sale după ce lansat în 2012 un încărcător propriu, cu mufă diferită, pe care l-a intitulat "Lightning". Încărcătorul respectiv este folosit pentru alimentarea tuturor modelelor de iPhone și pentru modelele noi de iPad.

Dacă proiectul de lege privind conectorul unic primește aprobare de la Consiliul European, este puțin probabil ca Apple să producă două modele de încărcător diferite, unul pentru Europa și unul pentru restul piețelor. Compania americană ar putea fi astfel forțată să adopte conectorul USB-C la nivel global.

Citește și Cine este omul din spatele succesului Disney

Avantajul este că telefoanele Apple ar putea fi alimentate cu încărcătoare Android. De atlfel, la baza inițiativei stau două motive: reducerea deșeurilor electronice și simplificarea vieții consumatorilor printr-un încărcător standard care să alimenteze toate modelele de telefoane de pe piață.

"Pentru a reduce deșeurile electronice și pentru a ușura viața consumatorilor, europarlamentarii doresc măsuri obligatorii pentru încărcătoare în așa fel încât să se potrivească cu toate telefoanele mobile și alte dispozitive portabile", scrie în nota de fundamentare. Potrivit estimărilor Parlamentului European, încărcătoarele vechi produc anual circa 51.000 de tone de deșeuri electronice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

pixel