De altfel, generalul a explicat că, în teatrul european de operațiuni, racheta PrSM va avea rolul de a străpunge sistemul de apărare aeriană a Rusiei, alcătuit cu precădere din rachetele S-400, iar în Oceanul Pacific, arma va ținti, dacă va fi nevoie, navele de luptă ale Chinei.
Potrivit generalului american, un prototip al rachetei a fost testat cu succes pe 10 decembrie. Proiectilul, carae va înlocui sistemele ATACMS, are o rază de acțiune de peste 500 de kilometri și, pe viitor, va întări arsenalul US Navy și US Army, care o vor primi începând din 2023.
Într-o primă reacție, analistul militar rus Iuri Knutov a declarat, fără să stea prea mult pe gânduri că ”americanii visează cu ochii deschiși”. Nu, a adăugat el într-o discuție cu jurnaliștii de la Nation News, ”PrSM nu va deveni niciodată un pericol pentru S-400, nu va fi ucigașul rachetelor rusești”.
Citește și Este drumul spre un război sigur cu Rusia
Explicându-se, expertul rus a arătat că ”sistemul de apărare aeriană al Rusie este astfel conceput, încât să nu fie străpuns de nici o armă inamică: sistemul S-400 este acoperit de alte sisteme, de S-300, de rachetele Viteaz, dar și de rachetele Tor, împrecună cu ultima variantă a rachetelor Panțîr. Iar ele vin în valuri, pentru a nu lăsa nici o breșă în zidul de protecție. Prin urmare, S-400 va fi protejat de alte sisteme, iar visul american de a distruge S-400 rămâne doar un vis”, a concluzionat Iuri Knutov.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...