Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Discuțiile purtate în cadrul acestui eveniment reprezintă un punct de interes pentru instituțiile și organizațiile naționale, în contextul în care țara noastră se află pe ultimul loc în Europa la capitolul educație financiară.
Astfel, Alexandru Ciuncan, președintele și directorul general al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a vorbit despre importanța acestui domeniu, având în vedere că un număr foarte mic de locuințe sunt asigurate financiar, o consecință strâns legată de tema dezbaterii de astăzi.
”Doar 11% dintre români spun că ar putea să facă față financiar în ceea ce privește acoperirea costurilor cu repararea sau cu înlocuirea bunurilor care ar fi afectate de un potențial dezastru care le-ar fi avariat locuința
În primul rând trebuie să ne gândim la oameni, la reziliența societății și a economiei și la ce putem să facem ca să le fie bine oamenilor. Industria de asigurări plătește, în 2023, a plătit în fiecare zi despăgubiri de peste 5 milioane de euro, o parte dintre acestea merg către zona de despăgubiri aferentă asigurărilor de locuințe, unde am văzut anul trecut, în primele nouă luni, o creștere de 61%”, a declarat președinte și directorul general al UNSAR.
Alexandru Ciuncan privește cu optimism situația, mai ales că cifrele arată promițător, însă mai sunt mulți pași de făcut pentru a pune în siguranță tot mai mult din ceea ce oamenii poate au adunat de o viață.
”Este un semn clar că sistemul funcționează însă, cu siguranță, aceste cifre ar putea să fie mult mai mari dacă și gradul de cuprindere al asigurărilor de locuințe ar fi în creștere. Este foarte bine că se discută public cu structurile asociative din țară, suntem, ca industria de asigurări, absolut deschiși și suntem parte din tot ceea ce înseamnă aceste demersuri ale Autorității de Supraveghere Financiară și ale Institutului de Studii Financiare și vrem să vedem cum putem să contribuim la reziliență. În momentul de față, 7.600.000 locuințe nu au niciun fel de protecție financiară, sunt cifre importante și cred că putem să contribuim aici”, a completat Alexandru CIuncan, președinte și directorul general al UNSAR
VIDEO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...