Prețul aurului a urcat din nou joi, după creșterea din sesiunea anterioară de tranzacționare, deoarece randamentele dolarului și ale obligațiunilor au slăbit în contexul probabilității tot mai mari de reducere a ratei dobânzii de către Rezerva Federală Americană din septembrie.
Aurul spot a crescut cu 0,1%, până la 2.388,10 dolari/uncie, după ce a câștigat peste 1%, ajungând, miercuri, la cel mai ridicat nivel din 19 aprilie. Contractele futures pe aur din SUA au progresat, la rândul lor, până la 2.393,20 dolari/uncie.
Dolarul a scăzut cu 0,2% față de coșul celor mai importante valute, ceea ce a făcut lingourile mai ieftine pentru deținătorii altor monede naționale. Randamentul de referință al Trezoreriei pe 10 ani a atins cel mai scăzut nivel din ultima lună.
„Ca urmare a datelor indicelui prețurilor de consum din aprilie, șansele unei potențiale reduceri a ratei în septembrie s-au întărit, ceea ce convine prețului aurului din punctul de vedere al randamentului”, a explicat Tim Waterer, analist la KCM Trade.
„Odată ce inflația se retrage, aurul reîncepe să strălucească cu toată puterea și pare pregătit să atingă nivelul de 2.400 de dolari”, a adăugat expertul. Scăderea prețurilor de consum în SUA, raportul de săptămâna trecută privind locurile de muncă și raportul privind salariile din aprilie, sub așteptări, toate sunt vești bune pentru factorii de decizie ai Fed, care speră să vadă progrese suplimentare în ceea ce privește inflația înainte de a reduce costurile îndatorării.
Se știe că lingourile sunt o acoperire împotriva inflației, dar creșterea ratelor dobânzilor mărește costul de oportunitate al deținerii aurului necâștigat.
Austan Goolsbee, președintele Rezervei Federale din Chicago, s-a declarat optimist că inflația va continua să scadă, făcându-se ecou al comentariilor președintelui Fed, Jerome Powell, de la începutul săptămânii, când a remarcat că este puțin probabil ca banca centrală să fie nevoită să majoreze din nou ratele dobânzilor.
Argintul spot a scăzut cu 0,5%, la 29,56 dolari uncia, iar paladiul a câștigat 0,3%, până la 1.012,93 dolari.
Platina a crescut cu 0,7% la 1.071,00 USD, atingând cel mai mare nivel din 22 mai anul trecut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Construit în doar 10 zile la...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...