BNR, decizie privind dobânda de politică monetară, în plină criză bugetară
Consiliul de administraţie al...
Concret, cercetătorii au stabilit că, în realitate acest ”aur al nebunilor” poate coniține aur adevărat, ce poate fi obținut prin metode ecologice, sigure.
În articolul lor publicat în revista Geology, grupul de experți din cele două țări arată că aurul poate fi găsit în unele dintre structurile de cristal ale minereului și care sunt de 100.000 de ori mai mici decât lățimea unui fir de păr. Este ceea ce autorii studiului au definit dspre noul tip de ”aur invizibil”.
Mai mult, s-a constatat că este cu atât mai mult aur, cu cât cristalul este mai deformat. În opinia specialiștilor, aurul din pirită a fost mult timp trecut cu vedere, pentru simplul motiv că nu poate fi identificat decât cu ajutorul tehnologiilor moderne ce folosesc, printre altele, detectoare sensibile pentru localizarea atomilor. Iar primele prototipuri au apărut undeva la sfârșitul anilor 1980.
Citește și Escrocherie COLOSALĂ în China. S-a întâmplat în epicentrul PENDEMIEI
Experții au studiat, de asemenea, metode rentabile, dar mult mai ecologice de obținere ”a aurului prins în capcană”. De regulă, aurul este prin oxidarea sub presiune, care consumă destul de multă energie. Acum, cercetătorii au aplicat o metodă de levigare selectivă, ce folosește un lichid pentru a dizolva selectiv aurul din pirită. Mai mult, dacă este îmbunătățită, această metodă ar putea fi utilizată pentru a extrage „aur invizibil” din alte minerale.
Nuanța galbenă metalică a piritei, cel mai abundent mineral de sulfuri de pe Pământ, îl face ușor de confundat cu aurul adevărat. De-a lungul timpului, numeroși alchimiști au încercat să-l transforme în aur real, dar eforturile au fost inutile. În vechime, pirita era folosită pentru aprinderea focului de la scânteia provocată la lovirea cu siliciu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Consiliul de administraţie al...
Marți, 8 iulie 2025, Banca...
Firmele mici care au intrat în...
Remunerații mai mari pentru...
Dobânzile interbancare ROBOR...
Banca Națională a României...
Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...
Grupul austriac OMV a anunţat,...
Vasile Marica va fi prezent la...
Bulgaria se pregăteşte să îşi...
Trump declanșează un nou val de...
Proiectul de lege privind unele...
România ar trebui să renunţe la...
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...
Banca Națională a României a...
Liberalizarea prețului la...
Guvernul României ia măsurile...
Guvernul lansează aplicația...
Dobânzile pe piața interbancară...