Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Aur
Aur
Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere a ratei dobânzii de către FED se estompează.

Prețurile aurului au scăzut luni, deoarece speranța unei reduceri a ratei dobânzii în acest an s-a stins, atenția fiind concentrată acum pe evenimentele acestei săptămâni care vor influența evoluția pieței materiilor prime, respectiv reuniunea de politică monetară a Rezervei Federale și datele relative privitoare la locurile de muncă non-agricole din Statele Unite.

Pe acest fundal, aurul spot a scăzut cu 0,5%, la 2.327,09 dolari/uncie. Contractele futures pe aur din SUA au pierdut 0,4%, coborând la 2.338,30 dolari. 

„Pe termen scurt, aurul se confruntă cu provocări, având în vedere incertitudinile legate de momentul reducerii dobânzilor de referință. Cu toate acestea, dacă aurul reușește să se mențină în coridorul de  2200-2350 dolari, metalul prețios va fi bine poziționat pentru a valorifica orice potențială încetinire a datelor macroeconomice din SUA în trimestrele următoare”, a comentat Tim Waterer, analist șef la KCM Trade.

Reuniunea de politică monetară a FED, programată pentru perioada 30 aprilie-1 mai, și datele privind locurile de muncă non-agricole, care vor fi anunțate vineri, reprezintă evoluții cheie pentru piețe în această săptămână. Se așteaptă ca Fed să mențină rata dobânzii de referință între 5,25% și 5,5% la această întâlnire.

„Dacă președintele Fed, Jerome Powell, devine mai optimist în această săptămână și numărul locurilor de muncă este ridicat, aurul s-ar putea confrunta cu un test al unor niveluri cheie de suport în scădere”, a spus el.

Potrivit instrumentului FedWatch al CME, investitorii mizează acum pe o singură reducere a dobânzii în acest an, care se va întâmpla, probabil, în noiembrie. Ratele mai mari reduc motivația de a deține aur fără randament.

„O scădere sezonieră a cererii regionale este probabilă până la jumătatea anului 2024, dar o tendință de consum mai puternică din punct de vedere structural prin canalul de vânzare cu amănuntul și PBoC (People's Bank of China) este favorabilă unei niveluri de aur mai ridicate, ceea ce consolidează scenariul de bază de 3.000 de dolari/uncie în următoarele 12 până la 15 luni”, sunt de expere analiștii de la Citi Research.

Argintul spot a crescut cu 0,3%, la 27,24 USD uncia, platina spot a crescut cu 0,5%, la 919,95 USD, iar paladiul a câștigat 0,1% la 954,94 USD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Programul Rabla Plus nu are succesul scontat

Sumele neconsumate în Programul "Rabla Plus" pentru...

Portugalia va construi un nou aeroport la Lisabona

Acest nou aeroport, care se va numi Luis de Camoes, „are...

CCIR - Protocol de colaborare cu Ministerul Educației

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

Ambițiile spațiale ale Chinei reprezintă o amenințare?

Pe 3 mai, China a lansat una dintre cele mai ambițioase...

Şeful Fed anunţă că va mai dura până la scăderea dobânzilor

Jerome Powell, președintele Rezervei Federale a SUA, a...

Grup de influenceri, proces împotriva interzicerii TikTok

Un grup de influenceri TikTok au intentat un proces la o...

Cuprul, tot mai căutat şi mai scump

Cotația “futures” a cuprului a crescut cu aproape 23%...

Ce s-a decis în şedinţa de Guvern de marţi. Află detalii

Actele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului...


pixel