Producţia de energie electrică şi termică va scădea în 2025
Este estimarea Comisiei Naționale de Strategie și...
Cercetările, care au implicat 13.000 de oameni din Londra, au arătat că o creștere relativ mică a expunerii la dioxidul de azot a dus la creștere de 32% a riscului de nevoie de tratament și o creștere de 18% a riscului de spitalizare.
Oamenii de știință au spus că descoperirile lor pot fi aplicate cel mai probabil la majoritatea orașelor din națiunile dezvoltate, iar reducerea poluării aerului ar putea aduce beneficii pentru milioane de oameni.
„Poluarea aerului este modificabilă, chiar și la scară largă, atunci când vine vorba despre nivelul de expunere la poluare. Știm că există soluții ce pot fi aplicate, precum extinderea zonelor cu emisii scăzute. Totuși, soluțiile pentru sănătatea mintală la nivel individual sunt destul de dificil de aplicat”, a precizat Joanne Newbury, autor al studiului și cercetător la Universitatea din Bristol.
Cea mai tânără miliardară din lume a pierdut toată averea în doar 4 ani. Ce s-a întâmplat
Studiul a folosit frecvența spitalizărilor sau vizitele la medicii de familie drept măsură de severitate. Cercetătorii au calculat că o reducere mică a unui singur poluant ar putea reduce bolile și economisi zeci de milioane de lire sterline pe an pentru Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie.
Nivelurile aerului poluat din Londra au scăzut în anii recenți însă nu există un nivel sigur, a spus Ioannis Bakolis, de la King’s College London, care a coordonat cercetările. „Chiar și la niveluri scăzute de aer poluat, acest efect important poate fi observat”, a adăugat Bakolis, citată de The Guardian.
Cercetări recente au arătat că mici creșteri în poluarea aerului au fost asociate cu creșteri semnificative a depresiei și anxietății. De asemenea, studiile au descoperit o legătură între aerul poluat și rate crescute de suicid, indicând că traiul în zone poluate crește riscul de boli mintale. Alte cercetări au descoperit că aerul poluat cauzează o reducere „uriașă” a inteligenței, fiind chiar asociat cu demența. O analiză globală din 2019 a concluzionat că aerul poluat poate deteriora fiecare organ din corpul uman.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Este estimarea Comisiei Naționale de Strategie și...
Ministrul Mediului, Mircea...
Nu mai există atractivitate...
China și-a construit o reputație solidă în explorarea...
Apărarea, energia, resursele...
Renault a surprins anul trecut...
Decizia vine în urma unei...
Uniunea Europeană reunește țări cu istorii, structuri...
China face un pas înainte în cursa înarmărilor,...
Decizia vine la doar trei zile după ce compania a...
Donald Trump și-a teiterat...
Totul trebuie să se rezolve în...
Discounturile la aur au crescut...
Grupaj de știri.
Sebastian Burduja a anunțat că...
Cursul valutar rezultat din...
Agenția de știri Mediafax și-a...
Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Serbia renunță la contractele de armament cu Rusia și...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Un cutremur mai neobișnuit a...
IMM România solicită crearea...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...