Avertismentul Londrei pentru companiile europene
Autor: Elena Cristian
Data publicării:
Dacă nu se va ajunge la un acord referitor al ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, companiile din Uniunea Europeană s-ar putea confrunta cu taxe de până la 14 miliarde de lire sterline (18,28 miliarde de dolari) pe an, a avertizat ministrul britanic al comerţului, Liam Fox.  

"Dacă nu vom avea un acord cu UE, asta va afecta foarte mult şi comerţul european. Afacerile europene vor trebui să plătească taxe pentru a avea acces la piaţa britanică, posibil în valoare de până la 14 miliarde de lire sterline pe an. Este o taxă de afaceri destul de mare care va fi aplicată afacerilor europene. Este în interesul tuturor să ajungem la un acord şi să facem asta cât mai curând posibil", a declarat Fox la postul de televiziune BBC, scrie Agerpres.

Marea Britanie urmează să părăsească UE la finalul lui martie 2019, dar până în prezent nu există un acord cu Bruxelles privind viitoarele relaţii.

Mai mulţi oficiali UE susţin că un acord cu Londra încheiat în decembrie acest an sau chiar în luna ianuarie 2019 ar lăsa aproximativ suficient timp pentru a fi ratificat de parlamentele britanic şi din statele UE. Scenariul cel mai improbabil, dar pe care unii diplomaţi europeni îl iau în calcul, este ca Marea Britanie să ceară prelungirea tratativelor cu UE după 29 martie 2019, data ieşirii efective a ţării din UE. Eventuala prelungire a negocierilor ar trebui convenită în unanimitate de celelalte 27 de state membre ale UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel