Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Preşedintele Băncii Mondiale, Ajay Banga, a prezentat marţi noi planuri pentru îmbunătăţirea bilanţului instituţiei şi pentru a ajuta ţările să facă faţă schimbărilor climatice şi altor dificultăţi, însă a precizat că încă ar putea fi nevoie de o majorare de capital pe termen lung.
Banga, fost director general al Mastercard, care a preluat în 2 iunie conducerea Băncii Mondiale, a anunţat noile propuneri menite "să îmbunătăţească bilanţul instituţiei", în timpul reuniunii oficialilor G20 de la Gandhinagar, India.
Noile măsuri, care încă sunt discutate cu ţările care sunt principalii acţionari ai Băncii Mondiale, vin pe lângă deciziile adoptate în aprilie, care vor majora capacitatea de împrumut a instituţiei cu până la 50 miliarde de dolari în următorul deceniu.
Statele Unite - cel mai mare acţionar al Băncii Mondiale - au susţinut în octombrie necesitatea reformării instituţiei, iar apoi l-au nominalizat pe Banga la conducerea Băncii Mondiale pentru a accelera evoluţia BM, care a fost înfiinţată acum aproape 70 de ani.
"Înregistrăm progrese rapide. Construim o bancă mai bună, dar în cele din urmă vom avea nevoie de o bancă mai mare", a declarat Banga.
Planurile ar putea majora capacitatea de împrumut a instituţiei cu zeci de miliarde de dolari, permiţând acţionarilor să garanteze împrumuturile dacă ţările nu le pot achita. De asemenea, instituţia ar putea emite noi instrumente hibride de capital, instrumente care ar permite acţionarilor să investească în obligaţiuni.
Ajay Banga a fost însărcinat cu transformarea Băncii Mondiale pentru a majora capacitatea sa de împrumut şi a revizui modelul de business al instituţiei pentru a combate schimbările climatice, pandemiile, insecuritatea alimentară şi alte crize, pe lângă misiunea tradiţională a instituţiei de combatere a sărăciei.
Grupul Băncii Mondiale, una dintre cele mai mari surse de finanţare şi expertiză pentru ţările în curs de dezvoltare, ia măsuri rapide şi complexe pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să îşi consolideze reacţia faţă de provocările generate de pandemie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Senatul dezbate un proiect de...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...