Banca Mondială, plan pentru a putea finanța mai mult țările în curs de dezvoltare

Autor: Vlad Roibu
Data publicării:
Banca Mondială face pregătiri pentru a putea finanța mai mult țările în curs de dezvoltare
Banca Mondială face pregătiri pentru a putea finanța mai mult țările în curs de dezvoltare
Banca Mondială vrea să contribuie mai mult la combaterea schimbărilor climatice și a altor dificultăți întâmpinate de țările în curs de dezvoltare în vremuri de criză.

Preşedintele Băncii Mondiale, Ajay Banga, a prezentat marţi noi planuri pentru îmbunătăţirea bilanţului instituţiei şi pentru a ajuta ţările să facă faţă schimbărilor climatice şi altor dificultăţi, însă a precizat că încă ar putea fi nevoie de o majorare de capital pe termen lung.

Banga, fost director general al Mastercard, care a preluat în 2 iunie conducerea Băncii Mondiale, a anunţat noile propuneri menite "să îmbunătăţească bilanţul instituţiei", în timpul reuniunii oficialilor G20 de la Gandhinagar, India.


Noi fonduri pentru Banca Mondială, mai mult sprijin pentru țările lumii

 

Noile măsuri, care încă sunt discutate cu ţările care sunt principalii acţionari ai Băncii Mondiale, vin pe lângă deciziile adoptate în aprilie, care vor majora capacitatea de împrumut a instituţiei cu până la 50 miliarde de dolari în următorul deceniu.

Statele Unite - cel mai mare acţionar al Băncii Mondiale - au susţinut în octombrie necesitatea reformării instituţiei, iar apoi l-au nominalizat pe Banga la conducerea Băncii Mondiale pentru a accelera evoluţia BM, care a fost înfiinţată acum aproape 70 de ani.

"Înregistrăm progrese rapide. Construim o bancă mai bună, dar în cele din urmă vom avea nevoie de o bancă mai mare", a declarat Banga.

Planurile ar putea majora capacitatea de împrumut a instituţiei cu zeci de miliarde de dolari, permiţând acţionarilor să garanteze împrumuturile dacă ţările nu le pot achita. De asemenea, instituţia ar putea emite noi instrumente hibride de capital, instrumente care ar permite acţionarilor să investească în obligaţiuni.

Ajay Banga a fost însărcinat cu transformarea Băncii Mondiale pentru a majora capacitatea sa de împrumut şi a revizui modelul de business al instituţiei pentru a combate schimbările climatice, pandemiile, insecuritatea alimentară şi alte crize, pe lângă misiunea tradiţională a instituţiei de combatere a sărăciei.

Grupul Băncii Mondiale, una dintre cele mai mari surse de finanţare şi expertiză pentru ţările în curs de dezvoltare, ia măsuri rapide şi complexe pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să îşi consolideze reacţia faţă de provocările generate de pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

S&P Global
Bani
Guvern sediu
Foto: Freepik.com
Termocentrală
Foto: REUTERS
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Navă cargo / Foto: Freepik
panouri solare
Bursa de valori
Fum alb care anunță că un nou papă a fost ales de conclav

Habemus papam! A ieșit fum alb din hornul Capelei Sixtine

Vestea bună a zilei vine de la Vatican unde pe hornul...

Știrile dimineții / sursa foto: Freepik.com
Tribunal
Banca Naționala a României
Ministerul Finanțelor
Marcel Boloș / Foto: gov.ro
Arme / Foto: Freepik
Nicolae Giugea este noul șef al Casei Naționalede Pensii
Carrefour Baneasa, închis de ANPC / Foto: Crișan Andreescu
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik
Donald Trump
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Se impune o revizuire profundă / FOTO:Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Dan Șucu, președintele Concordia
Ucraina. Foto: Freepik.com
Banca Norvegiei / FOTO: Wikipedia

Banca centrală a Norvegiei menține rata dobânzii la 4,5%

Norvegia, în contrast cu restul Occidentului.

Stație de transformare

pixel