Banca Rusiei intensifică campania împotriva CRIPTOMONEDELOR

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Banca Rusiei intensifică campania împotriva CRIPTOMONEDELOR
Banca Rusiei intensifică campania împotriva CRIPTOMONEDELOR
Banca centrală a Rusiei și-a intensificat vineri campania împotriva criptomonedelor private, la o zi după ce Reuters a relatat că vrea să interzică investițiile în acestea.

Valeriy Lyakh, șeful departamentului său de combatere a comportamentului necorespunzător al pieței, a declarat într-un videoclip că investițiile în criptomonede sunt o "escrocherie în toată regula" și o "piramidă financiară".

Piața era volatilă și nu era reglementată, a spus Lyakh, adăugând că nimeni nu a investigat manipularea pe această piață.

Rusia s-a opus ani de zile criptomonedelor private, spunând că acestea ar putea fi folosite pentru spălarea banilor sau pentru a finanța terorismul.

Deși le-a acordat un statut legal în 2020, a interzis utilizarea lor ca mijloc de plată.

"Avem o atitudine negativă față de criptomonede. Cu siguranță nu susținem nicio circulație a acestora în țara noastră", a declarat Lyakh în videoclip.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost reactualizată

Surse au declarat joi pentru Reuters că banca centrală a Rusiei vede riscuri pentru stabilitatea financiară în creșterea numărului de tranzacții criptografice și pledează pentru o "respingere completă" a acestora, ceea ce a dus la scăderea bitcoin.

Într-un răspuns la solicitarea Reuters de comentarii, banca centrală a declarat că pregătește un raport consultativ pentru a-și expune poziția cu privire la această problemă. Nu a comentat cu privire la detalii.

Banca Rusiei a declarat anterior că țara are nevoie de o ajustare suplimentară a reglementărilor privind criptomonedele, indicând experiența Chinei și a Indiei.

În septembrie, China și-a intensificat represiunea asupra criptomonedelor cu o interdicție generală a tuturor tranzacțiilor cripto și a mineritului, lovind bitcoin și alte monede importante și exercitând presiuni asupra acțiunilor legate de cripto și blockchain.

Între timp, Banca Rusiei intenționează să emită propria rublă digitală, alăturându-se astfel tendinței globale de a dezvolta monede digitale pentru a moderniza sistemele financiare, a accelera plățile și a contracara o potențială amenințare din partea altor criptomonede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.

ANAF
Sursa foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock
Grecia

Atenţionare de călătorie: Risc ridicat de incendii în Grecia

Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...

Dolari / FOTO: Freepik
Pexels.com
Ilie Bolojan / Foto: gov.ro

pixel