Banca Transilvania devine numărul 1 în România
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Mecanismul impreviziunii dă speranțe mai ales celor cu credite în franci elvețieni
Mecanismul impreviziunii dă speranțe mai ales celor cu credite în franci elvețieni
Cea mai mare bancă din România este acum Banca Transilvania, după mai mulți ani în care a fost secondantul liderului BCR.

Banca cu sediul în Cluj a realizat mai multe achiziții care i-au mărit portofoliul, și în plus a beneficiat de o politică inteligentă de atargere a clienților.

Banca Transilvania are în prezent active de 74,1 miliarde de lei în timp ce BCR are active în prezent de 71,53 de miliarde de lei.

Totuși, banca nu este prima în topul profitabilității, BRD stând mai bine la acest capitol, având în vedere că achizițiile BT care i-au adus cotă de piață au adus și costuri destul de mari.

Astfel, BRD  a avut profit de 1,54 miliarde de lei în timp ce BT a avut profit de 1,21 miliarde de lei iar BCR de 1,20 de miliarde de lei.

Profit operațional

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au totalizat în 2018 suma de 77,9 miliarde lei. Creditele au ajuns până la 38,02 miliarde lei . Profitul net consolidat al Grupului BT este de 1.25 milioane lei, iar cel al băncii totalizează 1.21 miliarde lei. Profitul a fost diminuat de preluarea Bancpost, lucru care a dus BT pe locul 1 la active dar pe 2 la profit.

BT a avut un profit operațional de 1.80 miliarde lei datorită eficientizării şi consolidării businessului. Depozitele clienţilor au ajuns la 65,16 miliarde lei.  43,34 miliarde lei reprezintă depozite ale clienţilor persoane fizice, iar 21,82 miliarde lei, depozite ale persoanelor juridice.

Citește și:Banca Transilvania sprijină acești clienți. Parteneriat cu un fond important de investiții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel