Bani pentru Agrinvest Credit IFN. Veste bună pentru fermierii români
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Un ajutor nu strică niciodată
Un ajutor nu strică niciodată
O nouă gură de oxigen pentru compania Agrinvest Credit IFN, specializată în finanţarea sectorului agricol românesc. Fondurile obţinute vor fi utilizate pentru a susţine dezvoltarea afacerilor fermierilor mici şi mijlocii de pe plan local.

Această nouă facilitate de credit de 10 milioane de lei a fost acordată de ING Bank România, care se adaugă unui prim împrumut de aceeași valoare, oferit în aprilie 2021. 

"Sprijinul financiar pe care îl acordă Agrinvest Credit IFN fermierilor mici şi mijlocii vine la pachet cu ampla expertiză tehnologică în sectorul agribusiness a grupului Agrinvest. Ne bucurăm să susţinem din nou Agrinvest Credit IFN şi suntem convinşi că această finanţare va duce la un progres al fermierilor români pentru a adopta practici mai sustenabile din punct de vedere financiar. Pentru noi, acest credit nu reprezintă doar o nouă tranzacţie în portofoliul băncii, ci şi un nou pas înainte în direcţia sustenabilităţii şi a sănătăţii financiare a companiilor din România", a explicat Marius Gavrea, Expert Agribusiness, divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România, într-un comunicat

Înființat în urmă cu doi ani, Agrinvest Credit IFN a acordat, până acum, credite pentru fermierii români în valoare de peste 100 milioane lei. Numai anul trecut, împrumuturile au ajuns la 54 milioane de lei, cu 58% mai mult faţă de planul de afaceri stabilit la începutul intervalului. Cu fondurile obţinute, în 2022, se intenționează un volum de credite noi de peste 45 milioane lei, precum şi extinderea portofoliului de clienţi.

Citește și Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

"Segmentul de piaţă vizat rămâne cel al fermierilor mici şi mijlocii, cu suprafeţe medii exploatate de 500-700 ha. Ne menţinem angajamentul de a acoperi toate nevoile fermierilor români prin produse personalizate, destinate finanţării ciclului de producţie a cerealelor, precum şi prin susţinerea investiţiilor în dezvoltarea fermelor vegetale. Pentru a veni în întâmpinarea partenerilor fermieri, în 2021, am lansat două noi produse de creditare, care pot contribui la creşterea profitabilităţii anuale a fermelor vegetale: facilităţi de credit garantate cu contractele de vânzare produse agricole, finanţând până la 35% din valoarea respectivului contract; facilităţi de credit pentru finanţarea stocurilor de cereale astfel încât fermierii să nu fie nevoiţi să vândă producţia la recoltă, când, în general, preţurile sunt mai mici", a precizat Andra Pârvan, Director General Agrinvest Credit IFN.

ING Bank România a intrat pe segmentul finanţării agriculturii în anul 2015. Una dintre direcţiile principale ale băncii a fost cea de educaţie financiară pentru fermieri, prin organizarea unor sesiuni pentru optimizarea afacerii acestora din punct de vedere financiar şi găsirea unor soluţii concrete pentru facilitarea accesului acestora la finanţare. Sustenabilitatea şi digitalizarea sunt în centrul strategiei băncii şi în sectorul agribusiness.

Agrinvest Credit IFN face parte din grupul Agrinvest, cu capital 100% românesc. Grupul are activităţi integrate de distribuţie inputuri pentru fermieri, comerţ cu cereale, parc logistic pentru transportul cerealelor, dispunând de capacităţi de depozitare de peste 250.000 de tone în 17 locaţii din 12 judeţe agricole, precum şi producţie agricolă şi de sămânţă pe o suprafaţă de peste 6.500 ha. Compania a intrat în registrul special al IFN-urilor în anul 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...


pixel