Bani pentru Agrinvest Credit IFN. Veste bună pentru fermierii români

Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Un ajutor nu strică niciodată
Un ajutor nu strică niciodată
O nouă gură de oxigen pentru compania Agrinvest Credit IFN, specializată în finanţarea sectorului agricol românesc. Fondurile obţinute vor fi utilizate pentru a susţine dezvoltarea afacerilor fermierilor mici şi mijlocii de pe plan local.

Această nouă facilitate de credit de 10 milioane de lei a fost acordată de ING Bank România, care se adaugă unui prim împrumut de aceeași valoare, oferit în aprilie 2021. 

"Sprijinul financiar pe care îl acordă Agrinvest Credit IFN fermierilor mici şi mijlocii vine la pachet cu ampla expertiză tehnologică în sectorul agribusiness a grupului Agrinvest. Ne bucurăm să susţinem din nou Agrinvest Credit IFN şi suntem convinşi că această finanţare va duce la un progres al fermierilor români pentru a adopta practici mai sustenabile din punct de vedere financiar. Pentru noi, acest credit nu reprezintă doar o nouă tranzacţie în portofoliul băncii, ci şi un nou pas înainte în direcţia sustenabilităţii şi a sănătăţii financiare a companiilor din România", a explicat Marius Gavrea, Expert Agribusiness, divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România, într-un comunicat

Înființat în urmă cu doi ani, Agrinvest Credit IFN a acordat, până acum, credite pentru fermierii români în valoare de peste 100 milioane lei. Numai anul trecut, împrumuturile au ajuns la 54 milioane de lei, cu 58% mai mult faţă de planul de afaceri stabilit la începutul intervalului. Cu fondurile obţinute, în 2022, se intenționează un volum de credite noi de peste 45 milioane lei, precum şi extinderea portofoliului de clienţi.

Citește și Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

"Segmentul de piaţă vizat rămâne cel al fermierilor mici şi mijlocii, cu suprafeţe medii exploatate de 500-700 ha. Ne menţinem angajamentul de a acoperi toate nevoile fermierilor români prin produse personalizate, destinate finanţării ciclului de producţie a cerealelor, precum şi prin susţinerea investiţiilor în dezvoltarea fermelor vegetale. Pentru a veni în întâmpinarea partenerilor fermieri, în 2021, am lansat două noi produse de creditare, care pot contribui la creşterea profitabilităţii anuale a fermelor vegetale: facilităţi de credit garantate cu contractele de vânzare produse agricole, finanţând până la 35% din valoarea respectivului contract; facilităţi de credit pentru finanţarea stocurilor de cereale astfel încât fermierii să nu fie nevoiţi să vândă producţia la recoltă, când, în general, preţurile sunt mai mici", a precizat Andra Pârvan, Director General Agrinvest Credit IFN.

ING Bank România a intrat pe segmentul finanţării agriculturii în anul 2015. Una dintre direcţiile principale ale băncii a fost cea de educaţie financiară pentru fermieri, prin organizarea unor sesiuni pentru optimizarea afacerii acestora din punct de vedere financiar şi găsirea unor soluţii concrete pentru facilitarea accesului acestora la finanţare. Sustenabilitatea şi digitalizarea sunt în centrul strategiei băncii şi în sectorul agribusiness.

Agrinvest Credit IFN face parte din grupul Agrinvest, cu capital 100% românesc. Grupul are activităţi integrate de distribuţie inputuri pentru fermieri, comerţ cu cereale, parc logistic pentru transportul cerealelor, dispunând de capacităţi de depozitare de peste 250.000 de tone în 17 locaţii din 12 judeţe agricole, precum şi producţie agricolă şi de sămânţă pe o suprafaţă de peste 6.500 ha. Compania a intrat în registrul special al IFN-urilor în anul 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel