Bani pentru Agrinvest Credit IFN. Veste bună pentru fermierii români
Autor: Delia Gheață | 27 ian, 14:28
Un ajutor nu strică niciodată
Un ajutor nu strică niciodată
O nouă gură de oxigen pentru compania Agrinvest Credit IFN, specializată în finanţarea sectorului agricol românesc. Fondurile obţinute vor fi utilizate pentru a susţine dezvoltarea afacerilor fermierilor mici şi mijlocii de pe plan local.

Această nouă facilitate de credit de 10 milioane de lei a fost acordată de ING Bank România, care se adaugă unui prim împrumut de aceeași valoare, oferit în aprilie 2021. 

"Sprijinul financiar pe care îl acordă Agrinvest Credit IFN fermierilor mici şi mijlocii vine la pachet cu ampla expertiză tehnologică în sectorul agribusiness a grupului Agrinvest. Ne bucurăm să susţinem din nou Agrinvest Credit IFN şi suntem convinşi că această finanţare va duce la un progres al fermierilor români pentru a adopta practici mai sustenabile din punct de vedere financiar. Pentru noi, acest credit nu reprezintă doar o nouă tranzacţie în portofoliul băncii, ci şi un nou pas înainte în direcţia sustenabilităţii şi a sănătăţii financiare a companiilor din România", a explicat Marius Gavrea, Expert Agribusiness, divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România, într-un comunicat

Înființat în urmă cu doi ani, Agrinvest Credit IFN a acordat, până acum, credite pentru fermierii români în valoare de peste 100 milioane lei. Numai anul trecut, împrumuturile au ajuns la 54 milioane de lei, cu 58% mai mult faţă de planul de afaceri stabilit la începutul intervalului. Cu fondurile obţinute, în 2022, se intenționează un volum de credite noi de peste 45 milioane lei, precum şi extinderea portofoliului de clienţi.

Citește și Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

"Segmentul de piaţă vizat rămâne cel al fermierilor mici şi mijlocii, cu suprafeţe medii exploatate de 500-700 ha. Ne menţinem angajamentul de a acoperi toate nevoile fermierilor români prin produse personalizate, destinate finanţării ciclului de producţie a cerealelor, precum şi prin susţinerea investiţiilor în dezvoltarea fermelor vegetale. Pentru a veni în întâmpinarea partenerilor fermieri, în 2021, am lansat două noi produse de creditare, care pot contribui la creşterea profitabilităţii anuale a fermelor vegetale: facilităţi de credit garantate cu contractele de vânzare produse agricole, finanţând până la 35% din valoarea respectivului contract; facilităţi de credit pentru finanţarea stocurilor de cereale astfel încât fermierii să nu fie nevoiţi să vândă producţia la recoltă, când, în general, preţurile sunt mai mici", a precizat Andra Pârvan, Director General Agrinvest Credit IFN.

ING Bank România a intrat pe segmentul finanţării agriculturii în anul 2015. Una dintre direcţiile principale ale băncii a fost cea de educaţie financiară pentru fermieri, prin organizarea unor sesiuni pentru optimizarea afacerii acestora din punct de vedere financiar şi găsirea unor soluţii concrete pentru facilitarea accesului acestora la finanţare. Sustenabilitatea şi digitalizarea sunt în centrul strategiei băncii şi în sectorul agribusiness.

Agrinvest Credit IFN face parte din grupul Agrinvest, cu capital 100% românesc. Grupul are activităţi integrate de distribuţie inputuri pentru fermieri, comerţ cu cereale, parc logistic pentru transportul cerealelor, dispunând de capacităţi de depozitare de peste 250.000 de tone în 17 locaţii din 12 judeţe agricole, precum şi producţie agricolă şi de sămânţă pe o suprafaţă de peste 6.500 ha. Compania a intrat în registrul special al IFN-urilor în anul 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Preţul grâului a bubuit în Europa. Este un nou record

Este consecință logică a unei decizii adoptate recent de...

ANAF face angajări masive. Condiții de angajare

ANAF anunță că scoate la concurs zeci de posturi de...

McDonald's pleacă din Rusia, după 30 de ani

Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food şi-a...

Urmează o criză imobiliară? La ce ne putem aștepta

Cu un război lângă granița României care amenință să se...

De ce nu au fost virate vineri salariile profesorilor

Vineri, 13 mai, cadrele didactice ar fi trebuit să...

ROBOR mai face un salt și doboară un recent record

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea...

Trei zile libere în luna iunie pentru angajații din România

Luna viitoare, iunie, angajații din România vor...

PMB cumpără troleibuze cu bani din PNRR

Primăria Municipiului București vrea să achiziționeze...

Rabla electrocasnice 2022. Patru schimbări importante

Programul Rabla pentru electrocasnice a suferit câteva...

Crossuri externe