Bani pentru sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare. Ministerul Mediului a anunţat când începe sesiunea de finanţare
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
foto: pexels.com
foto: pexels.com
Ministerul Mediului anunţă că a trimis la Monitorul Oficial, spre publicare, Ghidul pentru accesarea finanţărilor pentru sisteme de apă potabilă, canalizare şi staţii de epurare.

Vineri, 1 martie, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a transmis către Monitorul Oficial, în vederea publicării, Ghidul de finanțare pentru "Programul dedicat implementării sistemelor de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate", administrat de către Administrația Fondului pentru Mediu.

Bugetul alocat acestui program este de 1,5 miliarde de lei și are ca obiectiv susținerea proiectelor care contribuie la protecția resurselor de apă și la dezvoltarea infrastructurii pentru alimentarea cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate menajere. Sesiunea de finanțare va începe la 30 de zile de la publicarea ghidului, anunţă Ministerul Mediului.

„Așa cum anunțam zilele trecute, am ajuns în momentul în care investim în extinderea sistemelor de apă și canalizare. Astăzi, am trimis la Monitorul Oficial, Ghidul de finanțare pentru Programul vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate. Obiectivul general al acestor investiții este creșterea gradului de acces al populației la serviciul public de apă și canalizare, ceea ce, cu siguranță, va duce la o protecție mai bună a mediului înconjurător, respectiv o îmbunătățire a calității vieții și a sănătății cetățenilor.

Pentru programul de apă canal, ne propunem să finanțăm sisteme integrate de alimentare cu apă, stații de tratare, canalizare și stații de epurare pentru care am alocat 1,5 miliarde lei”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet.

 

Finanţarea proiectelor

 

Finanțarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi:

- 12 milioane de lei cu TVA, pentru UAT cu o populație mai mică de 5.000 de locuitori;

- 20 de milioane de lei cu TVA, pentru UAT cu o populație cuprinsă între 5.001– 10.000 de locuitori;

- 30 de milioane de lei cu TVA, pentru UAT cu o populație mai mare de 10.000 de locuitori.

Înscrierea în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție de AFM.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...

Electromagnetica, pierdere de 50% din cifra de afaceri

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024...


pixel