La fiecare doi ani, jucătorii din industria aeronautică se întâlnesc la London Airshow organizat pe terenul unei foste baze aeriene aflată la 50 de kilometri vest de capitală Marii Britanii.
Studiul de piață care este publicat, prin tradiție, înainte de Farnborough International Airshow (FIA 2024) este foarte optimist. Potrivit cifrelor colectate de Airbus, flota aflată în serviciu, companiile aeriene, vor avea nevoie, între 2024 și 2043, vor avea nevoie de 42.430 de aeronave noi, inclusiv 33.510 de tip A320neo sau Boeing 737Max pe distanță medie și 7.980 de tip A350 sau 787 pe distanță lungă.
Aceste perspective privind cererea de avioane comerciale sunt solide, în pofida încetinirii economiei globale, subliniază și analiștii de la firma Oliver Wyman. Ei prevăd că flota de avioane comerciale va crește cu 28% în următorii zece ani, de la cele 28.400 de aeronave în prezent, la 36.400 până în 2034.
Acest lucru va face posibil transportul unui număr tot mai mare de pasageri, care, potrivit estimărilor, se va dubla în următoarele două decenii. Oricum, așa prognozează Asociația Internațională a Transporturilor Aeriene (IATA).
Vedeta anului 2024
Dezavantajul este că riscurile lanțului de aprovizionare persistă și, după toate probabilitățile, vor continua și după 2025, iar lipsa pieselor de schimb afectează ecosistemul aviației în ansamblul lui. Preocupări care vor fi puse în discuție în cadrul întrevederilor care vor avea loc pe perioada salonului.
Vești proaste pentru Airbus și gama A320, după defecțiunile motorului P&W GTF, producătorul de motoare CFM este cel care se chinuie să obțină piese de la subcontractanții săi. La sfârșitul lunii iunie, Airbus și-a redus ținta totală pentru livrările de avioane în 2024 la aproximativ 770, de la aproximativ 800 anterior, din cauza dificultăților din lanțurile sale de aprovizionare.
Airbus, printre principalii expozanți, oferă o parte limitată a gamei sale cu un A220 în culorile JetBlue, un A320neo Virgin și, bineînțeles, vedeta anului 2024, micul A321XLR pe distanță lungă. Certificarea sa europeană este aproape.
Prezență militară americană semnificativă
La Farnborough, prezentările de zbor ale A321XLR vor fi efectuate cu 36% SAF, combustibilul durabil fără carbon. Producția și distribuția sa cantitativă vor fi în centrul discuțiilor dintre state, companii petroliere, aeroporturi și companii aeriene.
La Boeing, „ne concentrăm pe implementarea planului nostru global de siguranță și calitate și pe respectarea angajamentelor noastre față de clienții noștri. Având în vedere aceste priorități, ne vom concentra pe soluții noi de tehnologie, durabilitate, siguranță și servicii”, a declarat Dr. Brendan Nelson AO, președintele Boeing Global.
Spectacolul de la Londra se concentrează în mod tradițional pe industria anglo-saxonă, în special pe apărare. De aici prezența militară americană semnificativă. Forțele Aeriene, Marina și Armata SUA vor sărbători parteneriatul Regatul Unit-SUA prin afișarea a numeroase aeronave din flota lor. Forțele aeriene americane vor prezenta 13 aeronave, inclusiv B52, F-15, F-35, F-16M, F-35A, P-8, CH-47F, AH-64E, UH-60V, C-130J și MQ -9 .
„Aceasta este o altă oportunitate pentru armata SUA de a veni împreună cu aliații și partenerii săi din Marea Britanie și NATO pentru a prezenta capabilitățile dinamice ale diferitelor noastre aeronave și pentru a evidenția pregătirea noastră colectivă”, explică generalul James B. Hecker, comandantul forțelor aeriene americane în Europa și Africa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...