Bijuteriile coroanei reginei au fost ascunse din cauza lui Hitler. Află MOTIVUL
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Bijuteriile coroanei reginei au fost ascunse din cauza lui Hitler. Află MOTIVUL
Bijuteriile coroanei reginei au fost ascunse din cauza lui Hitler. Află MOTIVUL
Celebrele bijuterii ale coroanei reginei au fost ascunse în ascunzători secrete prin Castelul Windsor pentru a se asigura că nu vor fi găsite de naziști în cazul în care Hitler ar fi câștigat cel de-al Doilea Război Mondial

Locația secretă a bijuteriilor a fost păstrată în secret și nici măcar membrii familiei regale nu știau unde se află.

Muzeele și galeriile de artă au ascuns bunurile prețioase de teamă că, dacă Hitler și armata germană ar fi învins după un război istovitor, acestea ar fi fost pierdute de naziști.

Coroanele, sceptrele și globurile bijuteriilor coroanei, aflate în Turnul Londrei, au fost, de asemenea, scoase pentru a fi protejate în cazul în care Marea Britanie ar fi fost cucerită, dezvăluie o nouă carte a istoricului Caroline Shenton.

Se temea că ar putea fi folosite pentru a încorona un nazist, așa că familia regală a intervenit pentru a se asigura că acest lucru nu se va întâmpla niciodată.

De câţi anticorpi are nevoie o persoană pentru a fi protejată de reinfectare COVID

Regalia regală a fost încuiată în Castelul Windsor, iar prințesa Elisabeta de la acea vreme a dat peste ele împreună cu sora Margareta, când guvernanta lor le-a dus în seif.

Ele au indicat niște cutii de pălării din piele cu aspect monoton, dar când au îndepărtat capacele au găsit înăuntru bijuteriile coroanei strălucitoare, învelite în ziare vechi.

În interiorul castelului au fost folosite și alte ascunzători.

Uriașul diamant Cullinan a fost scos din sceptrul suveranului, diamantul Koh-i-Noor din coroana reginei, precum și rubinul de mărimea unei broaște al Prințului Negru, înainte de a fi învelit în vată și plasat într-un borcan de sticlă.

Ulterior, borcanul a fost împins într-o cutie de biscuiți Bath Oliver pentru a păstra secretul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel