Compania de utilități a examinat planurile Californiei de reducere a incendiilor provocate de liniile electrice, a început să zboare cu drone deasupra teritoriului și a promis că va lua măsuri pentru a-și proteja echipamentele și clienții de amenințarea incendiilor, scrie Wall Street Journal.
Aproape patru ani mai târziu, compania a finalizat puține astfel de lucrări. Între 2019 și 2022, a investit mai puțin de 245.000 de dolari în proiecte specifice incendiilor de pe insulă, arată documentele de reglementare. Nu a solicitat aprobarea statului pentru a crește tarifele pentru a plăti pentru îmbunătățiri ample de siguranță împotriva incendiilor până în 2022.
Acum, compania se confruntă cu o analiză amănunțită, litigii și o criză financiară din cauza indiciilor că liniile sale electrice ar fi putut juca un rol în declanșarea celui mai grav incendiu de vegetație din SUA din ultimul secol. Incendiul a provocat cel puțin 110 decese, a distrus orașul istoric Lahaina și a provocat pagube estimate la miliarde de dolari.
Cauza clară a incendiului nu a fost încă stabilită, dar tot mai multe dovezi sugerează că echipamentele companiei de utilități ar fi la originea acestui dezastru. O înregistrare video realizată de un rezident arată o linie electrică căzută care aprinde iarba uscată de-a lungul unui drum din apropiere de Lahaina. O firmă care monitorizează senzorii de rețea a raportat zeci de întreruperi electrice în orele de dinaintea începerii incendiului, inclusiv una care a coincis cu momentul înregistrării video a unei scântei la liniile de alimentare.
Fum cu miros de corupție?
Hawaiian Electric a declarat că va investiga orice rol pe care infrastructura sa l-ar fi putut juca și va coopera cu o anchetă separată privind incendiul lansată săptămâna trecută de procurorul general din Hawaii.
Hawaiian Electric a declarat că va investiga orice rol pe care infrastructura sa l-ar fi putut juca și va coopera cu o anchetă separată privind incendiul lansată săptămâna trecută de procurorul general din Hawaii.
"Cu toții credem că este important să înțelegem ce s-a întâmplat. Și cred că toți credem că este important să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla din nou", a declarat Shelee Kimura, directorul executiv al Hawaiian Electric.
Ca răspuns la întrebările legate de cheltuielile de atenuare a incendiilor, un purtător de cuvânt al Hawaiian Electric a declarat că societatea reduce riscul de incendii prin lucrările de rutină ale serviciilor de utilități, inclusiv prin tăierea sau îndepărtarea copacilor și prin modernizarea, înlocuirea și inspectarea echipamentelor. Acesta a declarat că a cheltuit aproximativ 84 de milioane de dolari pentru lucrări de întreținere și lucrări la copaci în comitatul Maui din 2018.
Compania de utilități este de mult timp o forță în politica și afacerile din Hawaii. În urma incendiului, finanțele sale se clatină. Acțiunile sale s-au prăbușit cu 49% în această săptămână, iar ratingul său de credit a fost retrogradat la junk de către S&P.
Absolutely Devastating Scenes from the Maui, Lahaina, Hawaii Wildfires & the Apocalyptic Aftermath
— Wall Street Apes (@WallStreetApes) August 18, 2023
THIS is what your Government is capable of to achieve The WEF Agenda 2030, 15 minute cities, total enslavement agenda
This is HORRIFYING ????????⛔️⚠️ #WakeUp
DEWs (Direct Energy… pic.twitter.com/OOe53SRRx9
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...