Bilete de tren. CFR Călători anunță schimbări importante
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
CFR Călători
CFR Călători
CFR Călători aplică, începând de luni, mai multe modificări la procedura de validare în tren a legitimaţiilor de călătorie, informează joi, într-un comunicat de presă, compania de transport. 

Astfel, pentru îmbarcările din staţii cu ghişee de vânzare deservite de personal CFR Călători, biletul emis pentru un anumit tren nu mai poate fi validat de către personalul de tren, în situaţia în care se doreşte efectuarea călătoriei cu alt tren din aceeaşi zi. 

În acest caz, este obligatorie solicitarea de către călător, la casele de bilete, a vizei de modificare/validare a legitimaţiei de călătorie pentru noul tren până cel târziu la o oră după ora de plecare a trenului înscrisă pe bilet. Modificarea se va putea realiza numai în măsura în care mai sunt locuri disponibile, atât la trenurile Interregio, cât şi la trenurile Regio, transmite CFR. 

Citește și: CFR a făcut încă un pas pentru modernizarea căii ferate spre Aeroportul Otopeni

Potrivit sursei citate, în situaţia în care călătorul se urcă în tren fără ca biletul să aibă viza de modificare/validare, la controlul documentelor de transport acesta va fi considerat fără legitimaţie de călătorie, iar personalul de tren îi va emite bilet la tarif de taxare în tren. 

De la această regulă fac excepţie cazurile în care îmbarcarea se face dintr-o staţie nedeservită de personal CFR Călători ori în afara programului de lucru al acestuia, caz în care validarea legitimaţiilor de călătorie pentru aceste situaţii se face la personalul de tren

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel