Bill Gates s-a RĂZGÂNDIT în privința PANDEMIEI! Are MULTE motive

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Gates enumeră o grămadă de motive de optimism
Gates enumeră o grămadă de motive de optimism
Cofondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, crede că 2021 va fi mai bun decât 2020, anul coronavirusului. Miliardarul american are mai multe motive să fie optimist și plin de speranțe.

Deocadată însă, spune Gates pe blogul său făcând bilanțul unui an ieșit total din tipare, „nu am depășit încă dificultățile”. Omul de afaceri a explicat modelele computerizate prezic o posibilă agravare a problemelor globale în primele luni ale anului 2021. El a subliniat, de asemenea, că este necesar să se studieze noua mutație a virusului, extrem de infecțioasă.

Anul 2020 a fost „devastator”, dar 2021 va fi mai bun, a afirmat Gates, amintind că pandemia de coronavirus a ucis peste 1,6 milioane de oameni și a provocat economiei globale daune de miliarde de dolari. Dar în 2021, este sigur, „vor fi vești bune”.

Există două motive de speranță, a precizat Gates. În primul rând, măștile, distanțarea socială și alte măsuri pot încetini răspândirea virusului. În al doilea rând, în primăvara anului viitor, vaccinurile vor începe să-și facă efectul asupra răspândirii virusului: numărul de decese și cazuri de infectare, cel puțin în țările bogate, va scădea și „viața va fi mult mai aproape de normal decât acum”, spune Gates, enumerând motivele de speranță. 

Dezvoltarea vaccinurilor. „Niciodată omenirea nu a făcut progrese atât de mari în lupta împotriva oricărei boli într-un an ca anul acesta. În condiții normale, vaccinurile durează până la 10 ani pentru a se dezvolta. Acum oamenii de știință au reușit să creeze mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 simultan în mai puțin de un an ", - a spus Gates, subliniind că este o situație unică faptul că atât de multe companii și-au asumat riscul și au dezvoltat un vaccin pentru aceeași boală în același timp.

Colaborare pentru a produce numărul necesar de doze. Va fi nevoie de 5 până la 10 miliarde de doze de vaccin pentru 70% din populația lumii, procent necesar pentru a întrerupe transmiterea coronavirusului, scrie Gates. Cu alte cuvinte, capacitatea mondială de producție ar trebui cel puțin să se dubleze. 

Distribuție echitabilă. Vaccinurile trebuie să ajungă la toată lumea. 16 companii farmaceutice s-au angajat deja să asigure accesul echitabil la vaccinuri cu fundația sa, scrie miliardarul.

Combaterea neîncrederii. Gates a cerut liderilor de opinie din întreaga lume să explice siguranța vaccinurilor, în condițiile în care foarte mulți oameni nu au încredere în vaccinări. 

Îmbunătățirea testelor COVID-19. Noile teste nu vor mai provoca atâta disconfort. „Ritmul inovației în acest domeniu este cu adevărat impresionant și va aduce beneficii tuturor”, susține miliardarul american.

Citește și Bill Gates, mesaj cutremurător: Se va întâmpla la fiecare 20 de ani

Temerile că noul coronavirus se va răspândi mai repede în țările sărace nu au fost confirmate. În majoritatea țărilor din Africa subsahariană, rata de mortalitate rămâne mult sub nivelul celei din ​​Statele Unite sau Europa, subliniază Gates. 

Cooperare globală. „Nu am fi putut ajunge atât de departe, dacă guvernele, companiile și oamenii de știință din întreaga lume nu ar fi cooperat atât de strâns”, a apreciat Gates. 

„Cred că peste un an vom putea privi în urmă, pentru a spune că, într-adevăr, 2021 a fost mai bun decât 2020. Îmbunătățirea poate să nu fie uriașă, dar va fi un mare pas înainte pentru toți oamenii din lume”, a concluzionat miliardarul american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel