Binance, amendată din cauza activităților ilicite
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Gigantul Crypto Binance
Gigantul Crypto Binance
După ce de-a lungul timpului platforma de criptomonede Binance a permis tranzacționarea unor fonduri pentru grupurile terorise precum Hamas și pentru alte activități ilicite, Departamentul de Justiție al SUA a acceptat în noiembrie plodoaria CEO-ului și cofondatorului companiei, vineri a acceptat sancționarea acestuia. 

Un judecător american a acceptat vineri pledoaria de vinovăție a Binance și sancțiunea cu peste 4,3 miliarde de dolari pentru încălcarea legilor federale împotriva spălării banilor și evitarea sancțiunilor prin lacune în controalele interne la cea mai mare platformă de criptomonede din lume.

Un judecător din Seattle, SUA, a aprobat pledoaria, care include o amendă penală de 1,81 miliarde de dolari și confiscare a 2,51 miliarde de dolari, la aproximativ o oră după ce guvernul a propus modificări ale cauțiunii fondatorului Binance, Changpeng Zhao, atrăgând o obiecție din partea avocaților lui acestuia.

Pledoaria anunțată de Binance în noiembrie a închis o anchetă care a durat ani de zile și în urma căreia s-a constatat că platforma de criptomonede nu a raportat peste 100.000 de tranzacții suspecte care implicau grupuri teroriste desemnate, inclusiv Hamas, al-Qaida și Statul Islamic din Irak și Siria, sau ISIS.

Procurorii au declarat că platforma Binance a sprijinit, de asemenea, vânzarea de materiale privind abuzurile sexuale asupra copiilor și a fost printre cei mai mari beneficiari ai veniturilor obținute din ransomware.

Într-o declarație de vineri, Binance a afirmat că și-a asumat responsabilitatea, și-a îmbunătățit protocoalele de combatere a spălării banilor și de "analizare a clienților" și a făcut "progrese semnificative" în ceea ce privește schimbările solicitate în cadrul procesului.

Zhao a fost pus în libertate în baza unei cauțiuni de 175 de milioane de dolari, după ce a pledat vinovat în noiembrie.

Pledoaria lui a inclus o amendă de 50 de milioane de dolari și a impus ca acesta să renunțe la funcția de director executiv al Binance.

Într-un document depus la tribunal, procurorii au declarat că modificările propuse pentru cauțiune au inclus un ordin conform căruia Zhao să rămână pe teritoriul SUA și sub supravegherea unui ofițer de până la pronunțarea sentinței din 30 aprilie.

Procurorii au declarat că au discutat de mai multe ori despre modificări cu avocații lui Zhao, dar că "se opun acestei moțiuni în forma scrisă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel