Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Birocrația este un ghimpe în coaste pentru mulți dintre șefii companiilor mici și mijlocii din țara noastră, afirmă președintele CNIPMMR, în special pentru că volumul reglementărilor îngreunează treaba acestora, în loc să o simplifice. Unul dintre efectele acestor noi calupuri de măsuri este și numărul tot mai scăzut al firmelor care rămân în piață.
”Statisticile arată că am avut, din 2021 încoace, o scădere a sporului pozitiv de număr de firme, adică diferența numărului de firme care s-au înființat versus firmele care s-au desființat și dacă în 2021 aveam undeva la 36.722 de firme ca spor pozitiv, de la aproximativ 148.000 care se înființau, la 111.000 care se desființau, în 2022 am avut 24.150 iar în 2023 22.419. Deci iată, de la 2021 la 2023, o scădere cu aproape 40%”, subliniază Florin Jianu.
Un amalgam de reglementări luate în ultimul moment de către legiuitori nu este tocmai soluția optimă pentru sporirea mediului de afaceri, în special într-un moment în care tot mai multe evenimente geopolitice pun presiune pe acesta.
”Toate crizele care s-au adunat, toate modificările care intră în vigoare de pe o zi pe alta. Am avut o întâlnire la nivel european cu înaltul raportor al Comisiei Europene cu privire la piața unică. Din toate statisticile noastre la nivel european din punctul de vedere al întreprinzătorilor, cea mai mare problemă este reprezentată de birocrație și de faptul că sunt prea multe modificări și prea multe reglementări care intră în vigoare. Atunci eu am venit cu propunere foarte simplă prin care am putea să ajutăm oamenii.
Dincolo de propunerile foarte generoase precum o reducere a birocrației de 25%, un calcul aritmetic ne arăta că în patru ani de zile terminam cu birocrația. Dincolo de țintele acestea ambițioase măcar să facem un lucru simplu. Atunci când aduci o nouă reglementare, automat și obligatoriu să scrii ce reglementare scoți, astfel încât să se aplice acel principiu european care spune că trebuie să rămână un număr constant de reglementări în economie. Nu văd un partid politic care să vină simplifice și să debirocratizeze. Să zică: vă promitem că vom scoate 3.000 legi legat de mediul de afaceri și de funcționarea societății care nu își mai au rostul”, afirmă Florin Jianu.
Urmăriți mai jos emisiunea în integralitate:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...