Bitcoin nu dă semne de redresare. Cum evoluează alte token-uri
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Bitcoin nu dă semne de redresare
Bitcoin nu dă semne de redresare
Bitcoin și-a prelungit parcursul descendent care durează de cinci săptămâni, de la un maximum istoric, pe fondul sentimentului crescut de risc pe piețele financiare globale. 

Cea mai mare criptomonedă în funcție de valoarea de piață a scăzut cu până la 2,5%, la 45.583 de dolari, luni, la New York. Aceasta a scăzut cu aproximativ 32% de la stabilirea unui nivel record la începutul lunii noiembrie.

Ethereum a scăzut și el cu până la 4,3%, în timp ce token-urile populare DeFi, precum Solana, Cardano, Polkadot și Polygon au pierdut și ele teren.

Băncile centrale la nivel mondial au ca prioritate lupta împotriva inflației ridicate prin înăsprirea politicilor monetare, fiind totodată atente la impactul variantei omicron. Acest context îi face pe investitori să se întrebe dacă așa-numitele active de risc, cum ar fi criptomonedele și acțiunile din domeniul tehnologiei, vor avea parte de o perioadă mai dificilă după ce au crescut în urma  minimelor generate de pandemie.

Previziuni 2022. Roboți, bătălii, mare tărăboi pe piața criptomonedelor

Bitcoin se confruntă, de asemenea, cu unele niveluri de preț pe care analiza tehnică le urmărește pentru a găsi semne de direcție viitoare. Moneda digitală se află la media sa mobilă simplă de 55 de săptămâni. 

Bitcoin a scăzut timp de cinci săptămâni consecutive, măsurate în cele șapte zile încheiate vineri. Spre deosebire de majoritatea claselor de active și a valorilor mobiliare tradiționale, token-urile digitale se tranzacționează non-stop, adesea pe burse online puțin reglementate din întreaga lume.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel