Bitcoin, scădere DRASTICĂ pe fondul posibilului atac RUSESC. ”Este activul suprem de risc”. Spre ce fug investitorii
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Tensiunile de la granița dintre Ucraina și Rusia fac Bitcoinul să scadă serios.
Tensiunile de la granița dintre Ucraina și Rusia fac Bitcoinul să scadă serios.
Tensiunile de la granița dintre Ucraina și Rusia fac Bitcoinul să scadă serios.

Vineri după-amiază, bitcoin scădea cu 6,7% în ultimele 24 de ore, pe tranzacţii de 1,24 miliarde de dolari, conform CoinDesk. Evoluţia are loc pe fondul unui selloff mai mare al activelor de risc, „alimentat” de un potenţial conflict armat între Ucraina şi Rusia, în special de schimbul de focuri din estul Ucrainei.

Criptomoneda ajungea la ora redactări ştirii la preţul de circa 40.400 de dolari, cu 40% sub recordul stabilit în luna noiembrie a anului trecut, scrie mediafax.

 

Aurul, eternul refugiu

 

În timp ce criptomoneda scade puternic, aurul a crescut joi cu peste 1%, atingând un maxim al ultimelor opt luni, de 1.902 USD pe uncie, scrie Coindesk.

„Acum o lună, nimeni nu dorea să se atingă de aur. Acum aurul a devenit, dintr-o dată, atracția lunii, investitorii căutând refugii sigure, pe măsură ce riscurile geopolitice se intensifică și temerile că băncile centrale ar putea exagera cu înăsprirea politicii monetare, ", a declarat, pentru publicația citată, analist al furnizorului de date Oanda, cu sediul în New York.

„Bitcoin este activul suprem de risc, iar o invazie a Ucrainei ar genera scăderi suplimentare (selling pressure - n.r.) de 10%-15% pe termen scurt”,  mai spune Moya.

Joi, preşedintele american Joe Biden le-a transmis reporterilor să riscul de invazie a Ucrainei este „foarte ridicat”, atacul propriu-zis putând să aibă loc „în câteva zile”.

Investitorii urmăresc de asemenea declaraţiile băncii centrale americane, care plănuieşte să efectueze anul acesta mai multe majorări ale dobânzii de referinţă. Unii investitori prognozează că Rezerva Federală va creşte ratele dobânzilor de şase ori în 2022, deşi minuta Fed din ianuarie a oferit puţine detalii în acest sens.

„Perspectivele pentru Bitcoin rămân în mare parte pozitive, dar dacă previziunile pe termen lung încep să fie afectate de o înăsprire violentă a politicii monetare, este posibil ca investitorii instituţionali să îşi reducă pariurile”, adaugă Moya.

Citește și:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel