Compania Boeing a anunțat că U.S. Air Force i-a atribuit un contract în valoare de până la 559 de milioane de dolari pe cinci ani pentru operarea, întreținerea și efectuarea de teste în cadrul Centrului Little Mountain al bazei Hill Air Force, statul Utah.
Constructorul de avioane precizează că situl ultramodern este conceput pentru a testa, într-un mediu extrem, funcționalitatea forței actualelor rachete balistice intercontinentale, dar și a celor viitoare, dar și a programelor de modernizare nucleară și a altor capacități critice de apărare și descurajare.
Boeing exploatează și întreține situl Little Mountain de aproape o jumătate de secol, studiind inclusiv efectele radiațiilor, efectele electromagnetice, șocurile și vibrațiile și alte teste de mediu.
Acest contract vine la scurt timp directorul companiei, Dave Calhoun, a anunțat, luna trecută, că va demisiona la sfârșitul anului, pe fondul problemelor de calitate cu care se confruntă Boeing de câțiva ani. Constructorul american se chinuie să-și revină după cele două accidente din 2018 și 2019, urmate de dificultățile din perioada pandemiei care a afectat lanțul de aprovizionare pe măsură ce comenzile au explodat.
Au intervenit și problemele legate de calitatea și siguranța avioanelor, în special în ceea ce privește aeronava sa emblematică, 737. Incidentul de la începutul lunii ianuarie, când o aeronavă 737 MAX 9 a pierdut o ușă în zbor, a fost un șoc major pentru companie.
Au urmat și alte momente neplăcute pentru Boeing, care au pus la grea încercare încrederea clienților. Culmea este că Dave Calhoun a preluat funcția de director general în 2020 cu intenția declarată de a restabili încrederea pieței după ce prăbușirea a două dintre avioanele sale, aparținând Lion Air și Ethiopian Airlines, tragedii soldate cu 346 de morți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.